E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGünün önemli şirket haberleri 10/12/2021---

Günün önemli şirket haberleri 10/12/2021

Günün önemli şirket haberleri 10/12/2021
10 Aralık 2021 - 08:20 borsagundem.com

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler? Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

#ADESE – Şirket ile VAKBN, GARAN, SKBNK, Vakıf Katılım ve Burganbank arasında düzenlenen vefa sözleşmeleri kapsamında bankalara 388,0 milyon TL ödemenin gerçekleştirilerek vefa sözleşmelerine konu taşınmazlarımızın şirkete devir sürecinin başlatıldığı açıklandı.

#AKBNK– 68 gün vadeli 26,6 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#ARCLK - Fitch tarafından şirketin yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunun teyit edildiği, not görünümünün Negatif’e revize edildiği açıklandı.


#ASELS - Şirket ile uluslararası bir müşterisi arasında savunma sistemleri ihracatı ile ilgili olarak 12,0 milyon dolar bedelli Yurtdışı Satış Sözleşmesi imzalandığı, teslimatların 2022 yılı içersinide tamamlanacağı açıklandı.

#AYCES - VBTS kapsamında şirket paylarına 7 Ocak’a kadar emir paketi tedbiri getirildi.


#BLCYT - Şirket iştiraki Biteks İplik’in 16 milyon TL olan sermayesinin iç kaynaklardan 80 milyon TL’ye çıkarıldığı açıklandı.


#BJKAS - Futbol A Takımı teknik direktörü Sergen Yalçın’ın sözleşmesinin sona erdirildiği açıklandı.

#CRDFA - 78 gün vadeli 20,4 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.


#CMBTN - Şirketin %100 bağlı ortaklığı olan İlion Çimento’nun tasfiye edilmesine karar verildiği açıklandı.

#ERSU - Borsa tarafından şirket paylarına 7 Ocak’a kadar emir değiştirme tedbiri getirildi.

#ESCOM - Şirketin Virgül Dijital’e %12,5 iştirak etmesi sonrasında, Virgül Dijital’in Boodio Blokzincir Publishers Network' kurmak üzere çalışmalara başladığı ve şirketin Virgül Dijital’deki payının %18,75’e yükseltilmesine karar verildiği açıklandı.

#GESAN -o Şirketin %70 bağlı ortaklığı Europower Enerji ile Ulutaş İnşaat arasında 5 adet Trafo Merkezinin Kontrol-Kumanda-Ölçü ve AC/DC Besleme Panoları, Koruma Röleleri ve Otomasyon Sistemi kapsamı için 0,80 milyon euro & 4,8 milyon TL bedelli sözleşme imzalandığı açıklandı.
o Şirketin%70 bağlı ortaklığı Europower Enerji ile Portekiz merkezli Özel Statülü Bayi Firması arasında Portekiz, İspanya, Güney Amerika Ülkeleri ve Güney ve Batı Afrika Ülkelerinde gerçekleşmek üzere, 2022 ve 2023 yılları için minimum 10 milyon euro tutarında Bayilik Anlaşması imzalandığı açıklandı.
o Şirketin Hollanda'da bulunan 6 MWAC/8,22MWp gücündeki Nieuweweg Güneş Santrali Lisansını satın almak için attırma usulü ihaleye katılarak ilk teklifi sunduğu açıklandı.

#GEREL - Şarj istasyonu satış ve tesisi konusunda İstanbul Avrupa Yakası ile İstanbul Anadolu Yakası olmak üzere, Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi bayilikleri ile ilgili anlaşmaların imzalandığı açıklandı.


#GLCVY - Şirketin Denizbank’ın gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, satışa çıkarılan 10 portföyün toplam 270 milyon TL anaparaya sahip 2 tanesinin ihalesini kazandığı açıklandı.

#GLRYH - Şirketin pay sahibi olduğu A1 Portföy’ün sermayesinin 5 milyon TL’den 6 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.

#HURGZ - Demirören Medya ile Doğan Şirketler Grubu arasında 2018 yılında imzalanan Hisse Satış Sözleşmesi kapsamında, HURGZ sermayesinin %77,67'sini temsil eden payların Demirören Medya’ya devrolunması işlemi kapsamında Demirören Medya tarafından yapılacak zorunlu pay alım teklifine ilişkin olarak SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#KLMSN - Şirket paylarının geri alınmasına ve 7.920.000 adet pay için 20 milyon TL kaynak ayrılmasına karar verildi.


#KONTR - Pomega Enerji Depolama Teknolojileri unvanlı şirketin kuruluş işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

#ISSEN - JCR Eurasia tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notunun "AA- (Trk)", Kısa Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notunun "A-1+ (Trk)", not görünümlerinin "Stabil" olarak belirlendiği açıklandı.


#ISFIN - 60 gün vadeli 350 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#INFO - 91 gün vadeli 100 milyon TL tutarında bono ihracı kapsamında talepler bugün toplanacak.

#INTEM - VBTS kapsamında şirket paylarına 7 Ocak’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 7 Ocak’a kadar uzatıldı.

#MIATK - Şirketin Metaverse teknolojisi kapsamında geliştirdiği Ar - Ge projelerine başlanması ve çeşitli alanlarda yaptığı inovasyon çalışmalarına ilişkin yatırım yapılması, yeni şirket kurulması, şirket ortaklıkları yapılması ve üniversiteler ile ortak çalışmalar yapılarak nitelikli insan kaynağı gelişimine katkıda bulunulması amaçlarıyla Yönetim Kurulu Başkanı’nın yetkilendirildiği açıklandı.

#MGROS - Fitch tarafından şirketin ulusal uzun vadeli kredi notunun ve not görünümünün teyit edildiği açıklandı.

#PSGYO - Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün toplanacak.

#POLTK - VBTS kapsamında şirket paylarına 7 Ocak’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

#PRKAB - Şirketim bağlı bulunduğu işveren sendikası Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ile Birleşik Metal - İş Sendikası arasında yeni döneme dair grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı ve konunun arabulucuya gideceği açıklandı.

#RYGYO -o Kocaeli Çayırova’daki 7.931 m 2 'lik deponun 1.450 m 2 'lik depolama alanının 1 yıllığına kiraya verildiği, 1 yıllık kiradan 0,70 milyon TL gelir elde edileceği açıklandı.
o Antalya Kumluca’daki 8.045 m 2 'lik deponun 3.500 m 2 'lik depolama alanının 2 yıllığına kiraya verildiği, 2 yıllık kiradan 1,0 milyon TL gelir elde edileceği açıklandı.
o Samsun Çarşamba’daki 22.504 m 2 'lik arsanın 1 yıllığına kiraya verildiği, 1 yıllık kiradan 11,3 milyon TL gelir elde edileceği açıklandı.

#RTALB - Şirketin bağlı ortaklığı A1 Yaşam ile küresel IVD üreticilerinden biri arasında Diagnovital Sars-CoV-2 Real Time PCR kitinin 1 yıl süreyle üretim ve sevkiyatı konusunda distribütörlük ve tedarik anlaşması imzalanması sonrasında, IVD üreticisi Siemens Healthcare Diagnostics Products GmbH'nin resmi twitter hesabında yapılan açıklamada anılan anlaşmadan bahsedilmiş olmakla birlikte Omicron etiketi ancak, kitlerin arasında Omicron varyant kitinin bulunmadığı açıklandı.

#TTKOM - Fitch tarafından şirketin yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunun teyit edildiği, not görünümünün Negatif’e revize edildiği açıklandı.

#VKGYO - İstanbul Maltepe’de Nidapark Küçükyalı Projesindeki, Şirketin portföyüne gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi ile dahil edilen 106 adet bağımsız bölümden 4.624 m² büyüklüğündeki 24 adet bağımsız bölümün %20'sinin peşin, %80'inin 24 ay vadeli olmak üzere satışı amacıyla Satış Vaadi Sözleşmesi devri yapıldığı açıklandı. 

PAY ALIM / SATIM

#BIMAS - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 170.000 adet pay 75,45 TL fiyattan geri alındı.

#ECILC #ECZYT - ECZYT tarafından 7,43 - 7,49 TL fiyat aralığından 150.000 adet ECILC payı alınırken, ECZYT’nin ECILC’deki payı %29,93’e yükseldi.

#IDEAS - Hedef Portföy Kuzey Hisse Senedi Serbest Fon tarafından 30,00 TL fiyattan 700.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %0,02’ye geriledi.

#LOGO - APG Asset Management tarafından 48,36 TL fiyattan 130.604 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %4,91’e geriledi.

#PAGYO - Zekeriya Fındıkoğlu tarafından 8,45 - 8,54 TL fiyat aralığından 20.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %0,16’ya geriledi.

#SAHOL - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 200.000 adet pay 14,48 - 14,52 TL fiyat aralığından geri alındı.

#ULUUN - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 350.000 adet pay 6,91 - 6,97 TL fiyat aralığından geri alındı.

#VESTL - Birol Mutlu tarafından 6.663.511 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %3,54’e geriledi.

SERMAYE ARTIRIM


#BALAT - Tahsisli sermaye artırımı bugün gerçekleştirilecek.

#KLNMA - Şirket sermayesi Pazartesi günü 1,6 milyar TL’den %6,25 oranında bedelli ve %18,75 oranında bedelsiz olarak 2,0 milyar TL’ye yükseltilecek.


İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

BİST100 endeksi kapanış ve gün içi rekorunu bir kez daha kırdı

 

BİST, 4 hisse ve 3 yatırımcıya tedbir uygulayacak

 

BİST, 8 hisse ve 5 yatırımcıya tedbir getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzay10 Aralık 2021 22:00

    Kalkınma Bankası ve Hazine Bakanlığı sayın yetkilileri 2 yıldır bedelli ve sonrasında hem bedelli hemde bedelsiz yöntemleriyle yatırımcılar perişan edildi.Kısaca soyuldu.Bu kalkınma bankasını bu pöip penceresinden ana pazar veya yıldız pazara çıkartarak bir aksiyon almanızın vakti geldi ve geçiyor.Bir üst pazarda bankanın hem kendisi hemde yatırımcı büyük gelire sahip olacak ve hareketlenme olacaktır.Şu anda bu hisse sahip çıkılsaydı en az 250liraydı.Bugün aynı şekilde bizim marketleri ve Karfur marketlerinde aynı şekilde yatırımcısını bitirdi.Yani soydu.Hisselerinizde alıma geçin Bim hisselerinde alıma geçerek hisse değerlerini artırdı yatırımcıda daha çok hisse almaya başladı.Sayın ülker grubu ve sabancı grubu patronları hisseleriniz dolar bazında bizim 1dolar civarı karfur yaklaşık 3dolara yakın komedi rezil durumlarda.Bizim 80 Karfur 450 lira olması gereken seviyelerdir.Artık bu duruma bir dur demenin vakti geldi ve geçiyor.Bu rezilliğe bir son verin.

  • Alpertunga10 Aralık 2021 10:38

    vertu verusa grubu Allah sizi bildiği gibi.sizin yüzünüzden borsadan nefret ettik.senin yalan bilançona izin verenlerede yazıklar olsun.