E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
04 Şubat 2011 - 09:12 borsagundem.com

Aksa Akrilik, Yıldız Holding, Berkosan Yalıtım, Doğan Yayın başta olmak üzere günün önemli şirket haberleri

İMKB KAP Haberleri;
·         Berkosan Yalıtım, bugün BRKSN. Y koduyla İMKB’de Gelişen İşletmeler Piyasası’nda işlem görmeye başlayacak. Maksimum Lot: 2.500, Sermaye: 8.000.000 TL, Halka Açıklık Oranı: %50, Baz Fiyat:2,04 TL, Fiyat Marjı:1,83/2,25 TL.
·         Doğan Yayın Holding, "medya varlıkları"'nın satışı konusunda şirket tarafından kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek herhangi bir gelişme ve durum bulunmadığını bildirdi..
·         Gözde Finansal Hizmetler, SPK'ya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'na dönüşüm başvurusu yapmış olan şirketin, Kohlberg Kravis Roberts & Co. (tüm ilişkili taraflarıyla KKR) ile Doğan Yayın Holding A.Ş.'nin satış sürecinde alıcı taraf olarak potansiyel bir konsorsiyum oluşumu içinde olduğunu bildirdi... Gözde Finansal Hizmetler’in %87,83’ü Yıldız Holding.
·         Kiler, Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda'nın Kiler Ankara Mağazacılık A.Ş.'deki payını %47'den %95.92’ye ulaştığını bildirdi.  
·         Turcas Petrol, Shell Gas Holding, Shell Gaz Ticaret Sanayi şirketinin %99 hissesini devraldığını kamuya duyurdu...
·         Nurol Gayrimenkul Y.O, İstanbul İli, Şişli İlçesi, Mecidiyeköy’de arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yöntemiyle TOKI tarafından Nurol GYO (%99) ve Nurol İnşaat (%1) iş ortaklığı girişimi lehine onanmış projenin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi çerçevesinde gerekli olan tüm hazırlıklara başlandığını açıkladı..
·         İndeks, bilişim sektöründe yedek parça ihtiyaçlarını karşılayan bir distribütör firmaya hissedar olma doğrultusunda; Artım Bilişim Çözüm ve Dağıtım A.Ş.'nin  çoğunluk paylarının satın alması konusunda görüşmelere başladığını bildirdi. Artım Bilişim Çözüm ve Dağıtım A.Ş. 2003 yılında  İstanbul'da kurulmuştur. Şirket başta  Oracle Sun sunucu, database  ve depolama ürünleri ile  Hewlet Packard, Fusitsu,  Dell,  marka yedek parça ürünlerinin  dağıtımını yapmaktadır..
·         Metro Ticari Yatırımlar, yurtdışında yerleşik yatırımcılarla şirketin iştiraklerini tanıtan toplantı yapacağını bildirdi.
·         Ak Enerji, bazı basın organlarında şirketin ortağı CEZ ile ilgili çıkan spekülatif söylentilerin doğruluk payı taşımadığını bildirdi.. Çek basınında 2012 yılına kadar 3 milyar dolardan fazla yatırım  yapacağını açıklayan enerji devi CEZ'in Türkiye'den çıkacağını iddia etmişti. CEZ'den bir kaynağa dayandırılarak yapılan haberleri spekülasyon olarak değerlendiren CEZ CEO'su Martin Roman, Türkiye'de büyüme planları olduğunu belirterek, "Böyle bir durum söz konusu değil" dedi. CEZ, 2009 yılında Akenerji'nin %37.3'ünü devralmıştı. Şu anda 658.2 MW kapasiteli 9 hidroelektrik santrali (HES) ve doğalgaz çevrim santrali bulunan Akenerji'nin yapım aşamasındaki 3 HES'inin ise kurulu gücü 87 MW. Akenerji 2012'ye kadar 3 milyar dolarlık yatırımla kurulu gücünü 3 bin MW'ye çıkarmayı planlıyor.
·         İdaş, çıkarılmış sermayesinin, tamamı nakden olmak üzere 12 mn,- TL.'den 24 mn TL.'ye artırılmasında payların tamamının satılmış ve satış süresinin sonunda satılmayan payın kalmadığını bildirdi..
Basında Şirket ve Sektör Haberleri;
·         Aksa Akrilik, Mısır´daki büyüme hedeflerinde bir değişiklik olmadığını açıkladı. Şirketin Genel Müdürü Yılmaz, Mısır´da bir haftada 180-200 ton arasında bir üretim kaybettiklerini söyledi. Yılmaz, bunun dışında tekrar üretime geçmek, müşterilerin gelmesi gibi konuların da olduğunu belirtti.
·         Yıldız Holding’in iştiraki olan ve hisselerinin %40’ı dün İMKB’de işlem görmeye başlayan Bizim Toptan hisseleri, ilk işlemlerin ardından gelen yüksek talep sonucunda %10 primle tavan fiyat olan 27.50 liradan açılırken, şirketin piyasa değeri de 1.1 milyar liraya ulaştı. Bizim Toptan günü %6.8 primle 26.70 liradan kapandı.
·         Kanatlı ihracatı 4 yıl içinde 8'e katlandı.. Pazarı çeşitlendirmeye çalışan Türkiye beyaz et sektörü, 2006 yılında 28.2 mn dolar olan ihracat düzeyini 2010 yılında 229.8 mn dolara çıkardı. Uzun yıllar kuş gribi ile uğraşarak iç ve dış talepteki azalmanın getirdiği yaraları sarmaya uğraşan beyaz et sektörü, Irak'la bulduğu büyük dış pazarı, çeşitlendirmeye hazırlanıyor. 2006 yılında 28 mn 187 bin dolarlık ihracat yapabilen beyaz et sektörü, geçen yıl ihracatını 8 kat artırarak 229 mn 728 bin dolara çıkardı.
·         Karsan geleceğin taksisini ABD’de görücüye çıkardı... Karsan, ABD’de ‘Geleceğin Taksisi’ için açılan ihalede finale kalan aracı V1’i, ilk kez Amerikalıların beğenisine sundu. Büyük ilgi gören araç, New York’un simgesi damalı taksiyle sergilenerek ‘Yeni sembol V1’ mesajı verildi New York taksi ihalesine kardeş şirketi Hexagon ile birlikte geliştirdiği Türk malı araçla katılan, dünya devlerini geride bırakarak Ford ve Nissan ile finale kalmayı başaran Karsan, “V1” adlı aracın prototipini ilk kez Amerikalılara da gösterdi. Araç, özellikle engelliler tarafından büyük beğeniyle karşılandı.
Anadolu Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)