E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 08/09/2020---

Günün önemli şirket haberleri 08/09/2020

Günün önemli şirket haberleri 08/09/2020
08 Eylül 2020 - 09:10 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

DNISI Dinamik Isı Yalıtım, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, DNISI hissesinde gerçekleşen işlemler nedeniyle DNISI payında 08/09/2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle, mevcut "Açığa Satış Yasağı"na ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı", "Emir Toplama Aşamalarında Denge Bilgisi Yayınının Kısıtlanması", "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ve Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" ve "Piyasa Emri ile Piyasadan Limite Emir Girişinin Kısıtlanması" önleyici tedbirleri uygulanacak. Tedbir kapsamında ilgili sıralarda açılış, kapanış ve tüm diğer tek fiyat bölümlerinde emir toplama süresi boyunca denge seviyesine ilişkin fiyat, miktar ve kalan miktar değerleri yayımlanmayacak. Tedbirlerin uygulanacağı son tarih ise 07/10/2020 olacak. 

Işın Görmüş, Doğan Burda dergi grubundan ayrıldı | Basın Hayatı

DOBUR Doğan Burda hissesinde gerçekleşen işlemler nedeniyle DOBUR payında 08/09/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle mevcut açığa satış yasağına ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas", "Tek Fiyat İşlem Yöntemi", "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması", "Piyasa Emri ile Piyasadan Limite Emir Girişinin Kısıtlanması" ve "Emir Toplama Aşamalarında Denge Bilgisi Yayınının Kısıtlanması" şeklindeki önleyici tedbirler uygulanacak. Tedbir kapsamında ilgili sıralarda açılış, kapanış ve tüm diğer tek fiyat bölümlerinde emir toplama süresi boyunca denge seviyesine ilişkin fiyat, miktar ve kalan miktar değerleri yayımlanmayacak. Tedbirlerin uygulanacağı son tarih ise 07/12/2020 olacak. 

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI WEB SERVİS PROJESİ, İNTERSAN YAZILIM LTD. ŞTİ.

ALBRK Albaraka Türk Katılım Bankası, Kurucusu ve yöneticisinin iştiraki Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş. olacağı, fon yönetiminde Türkiye'nin en büyük tematik teknoparkı ve bir kamu inisiyatifi olan Bilişim Vadisi'nin bulunacağı Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu paylarının alımına ilişkin 35mn TL'ye kadar taahhüt verilmesine, paylarının satın alınması, bilahare alım-satım işlemlerinin gerçekleştirilmesi, fonun borsada işlem görmesi halinde fon paylarının borsada alım-satımı ve buna ilişkin sair tüm işlemlerin yürütülmesi için Genel Müdür'ün yetkilendirilmesine karar verilmiştir.

EREGL Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın bağlı ortaklığı İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (ISDMR) hisselerinin Şirkete devrine ilişkin Şirket ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) arasında imzalanmış bulunan 31.01.2002 tarihli hisse devir sözleşmesi hükümleri gereğince, ÖİB'den 01.10.2011 - 31.07.2020 tarihleri arası dönemde oluşan 32,1mnTL'lik alacakla ilgili olarak İsdemir tarafından ÖİB'ye karşı Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açılmıştır. Açılan dava ile ilgili gelişmeler Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden kamuoyu ile paylaşılacaktır.

TAV, havalimanlarında hazırlıkları tamamladı - Eğitim Haberleri

TAVHL TAV Havalimanları Holding'in Ağustos ayında hizmet verilen yolcu sayısı, Haziran ayından itibaren uçuşların kademeli olarak başlaması ile Temmuz ayındaki 1,98 milyondan Ağustos ayında 3,65 milyona yükselmiş ancak bir önceki yılın aynı dönemine göre %69 oranında gerilemiştir. Yurt içi havalimanlarında hizmet verilen yolcu sayısı Ağustos ayında %63 oranında azalırken, yurt dışı havalimanlarında hizmet verilen yolcu sayısındaki daralma %88 seviyesinde gerçekleşmiştir. Ağustos ayı rakamlarıyla birlikte 2020 yılının ilk sekiz ayındaki toplam hizmet verilen yolcu sayısı ise 17,1 milyon ile bir önceki yılın aynı dönemine göre %72 oranında gerilemiştir.

VakıfBank konut kredi faizini yüzde 0,98'e indirdi

VAKBN Vakıfbank, GMTN programı çerçevesinde hazırlanan ve SPK tarafından onaylananan 10mn GBP tutarındaki borçlanma aracının ihraç tarihi 09.09.2020'dir.

NATEN Naturel Enerji, Yurt Dışı Proje Geliştirme ve Müteahhitlik faaliyetleri kapsamında, Ankara merkezli İnşaat Şirketi Berkteks Tekstil İnşaat Matbaacılık Tarım Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti. ile İtalya'da 11 MWp Güneş Elektrik Santrali proje geliştirilmesi ve kurulumu amacıyla anahtar teslim esaslı %18 KDV dahil 12,3mn EUR (%18 KDV dahil 108,3mn TL) toplam bedelli sözleşme imzalamıştır. Bahse konu sözleşme, Şirketin %100 Bağlı ortaklığı olan Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş.'nin paylarının %100'üne sahip olduğu bağlı ortaklığı Margün Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. ile Berkteks Tekstil İnşaat Matbaacılık Tarım Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında imzalanmıştır. Margün Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş., proje geliştirme, müteahhitlik, elektrik satış anlaşması ve finans teminini de kapsayan faaliyetleri anahtar teslim esası ile yürütecektir.

Ülke Genelindeki İnternet Sorununa Turkcell'den cevap Geldi | CodeWK

TCELL Turkcell'in bağlı ortaklıklarından Lifecell Ventures Coöperatief U.A.'nın %100'üne sahip olduğu sermayesi 50.000 Avro olan Hollanda'da kurulu Lifecell Digital Communication Technologies B.V.'nin kuruluş işlemleri tamamlanarak, ticaret siciline tescili gerçekleşti.

OYAK'ın 5 çimento şirketi birleşti - Bloomberg HT

OYAKC Oyak Çimento fabrikalarının İskenderun klinker üretim hattı kapasite artışı projesi ile ilgili ÇED halkın görüşüne açıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)