E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 02/10/2020---

Günün önemli şirket haberleri 02/10/2020

Günün önemli şirket haberleri 02/10/2020
02 Ekim 2020 - 09:10 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

İŞ GİRİŞİM | Engaged4Results

ISGSY İş Girişim, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, ISGSY payının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle şirket payında 02/10/2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağına" ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" ve "Brüt Takas" önleyici tedbirleri uygulanacak.

AVOD Avod Gıda ve Tarım payının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle AVOD payında 02/10/2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağına" ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" ve "Brüt Takas" önleyici tedbirleri uygulanacak.

Tuğçelik Alüminyum Haberleri - BorsaGündem.com

TUCLK Tuğçelik, Borsa İstanbul, TUCLK hisselerinde brüt takas uygulanmasına karar verdi. BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında şirket paylarında 2 Ekim 2020 tarihli işlemlerden (seans başından) 16 Ekim 2020 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak.

Koza Altın İşletmeleri

KOZAL Koza Altın dün KAP'a bir açıklama yaptı. KOZAL'ın yaptığı açıklama şu şekilde: "Bilindiği üzere Doğu Anadolu bölgesi Ağrı ili içerisinde Koza Altın İşletmelerine ait olarak Mollakara projesinde altın ve gümüş için fizibilite çalışmaları devam etmektedir. Proje yatırım maliyetinin yaklaşık 150mn USD civarında olması düşünülmektedir. Bu doğrultuda projede madencilik faaliyetlerin de 500'e yakın personel istihdam edilmesi planlanmaktadır. İlgili Projede rezervleri arttırmak amacıyla ek olarak 10.000m sondaj yapılması planlanmaktadır. Projede kurulması planlanan tesisin ömrünün daha fazla uzatılması için projenin çevresindeki yaklaşık olarak 40 adet Koza Altın İşletmelerine ait ruhsatlarda da arama faaliyetleri devam etmektedir. Yapılan fizibilite çalışmalarına göre Proje kapsamında yaklaşık 9-10 ton altın üretilmesi öngörülmektedir. Ek olarak yine aynı bölge içerisinde uluslararası şirketlerle birlikte yürütülen metalurjik test çalışmaları devam etmektedir. Bu metalurji çalışmalardan beklenen sonucun alınması durumunda, gelecekte ilgili projeye ilişkin olarak altın üretim miktarının 9-10 tondan 23-25 tona çıkması ihtimal dahilindedir." Hisse dün günü %2,6 oranında artışla kapamıştır.

Lokman Hekim'den Ortak Satış Açıklaması Geldi | Şirket Haberleri -  11.07.2020 | insaatnoktasi.com

LKMNH Lokman Hekim, 01.10.2020 tarihinde şirket payları ile ilgili olarak 9,96 - 10 TL fiyat aralığından 20.000 adet alış işlemi şirket bağlı ortaklığınca gerçekleştirilmiştir. Bağlı ortaklığın şirket sermayesinde sahip olduğu payı 01.10.2020 tarihi itibariyle %0,92 sınırına ulaşmıştır.

Taze Kuru

TKURU Taze Kuru Gıda'nın 30 Eylül 2020 tarihli Özel Durum açıklamasına ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun 30.09.2020 tarihli sermaye artırımı başvurusunun reddi kararının değerlendirilmesi neticesinde, şirket Yönetim Kurulunun 01.10.2020 tarihli kararı ile, bu aşamada yeni bir sermaye artırımı kararı alınmamasına karar verildiği duyurulmuştur.

Çimsa iletişim ajansını seçti - Marketing Türkiye

CIMSA Çimsa’nın beyaz çimento yatırımları Sabancı Holding ile birlikte kurulacak yeni bir şirket altında toplanıyor. Çimsa’nın yurt dışı beyaz çimento operasyonlarının, Sabancı Holding’in %60, Çimsa’nın %40 oranında sermayesine katılacağı Hollanda’da yerleşik Cimsa Sabanci Cement BV (CSC BV) unvanlı yeni bir şirket altında toplanması planlanıyor. Dün İspanya Rekabet Otoritesi tarafından Şirkete yapılan bildirime göre, diğer hususların yanında, İspanya'da yerleşik bağlı ortaklığı Cimsa Cementos Espana S.A.U.'nun aktifinde bulunan Alicante Terminalinin elden çıkarılması koşuluyla, Buñol Beyaz Çimento Fabrikasının satın alınmasına onay verildi. Ayrıca, CNMC ve diğer rekabet kurumlarından alınan şartlı onaylarda yer alan koşullar ve bu çerçevede özellikle Alicante Terminalinin elden çıkarılacak olması nedeniyle, Buñol Beyaz Çimento Fabrikasının satın alma fiyatında güncelleme yapıldığı bildirildi. Bu kapsamda, taraflar nihai satın alma bedelinin 180 milyon USD yerine 154,5 milyon USD olması konusunda anlaştı. Buñol Beyaz Çimento Fabrikasının satın alma işlemlerinin, satış işlemleri sonrasında %100 oranında CSC BV bağlı ortaklığı haline gelecek olan Cimsa Cementos Espana S.A.U. tarafından tamamlanması planlanmaktadır. 

Özak GYO'nun Didim'deki tesisini Aktay Turizm kullanacak

OZKGY Özak GYO projelerinden Büyükyalı projesine ilişkin olarak "İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" kapsamında, 774 Ada 73 Parsel (N, O, P, S Bloklar) Konut, Ticaret, Altyapı ve Çevre Düzenleme işlerinin Kısmi Geçici Kabul Tutanağı 30.09.2020 tarihinde onaylandı.

NET Holding - Kurumsal Yönetim Politikaları

NTHOL Net Holding, kendi payları ile ilgili olarak 2,36 - 2,37 TL fiyat aralığından 350.000 TL nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle sermayedeki payları %37,56 sınırına ulaşmıştır.

Günün önemli şirket haberleri 02/09/2020 haberi - BorsaGündem.com

ENKAI Enka İnşaat, pay geri alım programı kapsamında 6,92 TL fiyattan 30 bin adet alım işlemi gerçekleştirmiştir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)