E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 02/07/2020---

Günün önemli şirket haberleri 02/07/2020

Günün önemli şirket haberleri 02/07/2020
02 Temmuz 2020 - 09:10 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

Ayen Enerji | Enerji Portalı

AYEN Ayen Enerji, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, AYEN payının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle AYEN payında 02/07/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağı"na ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" ve "Brüt Takas" önleyici tedbirleri uygulanacak.

GEREL Gersan Elektrik, Adams International LLC ile Hisse Verileri UVC Led Armatürlerinin üretimi ve satışı işlerini kapsayan teslimatların 1 yıl içerisinde gerçekleşeceği toplam bedeli 7 milyon USD tutarında malzeme imalat ve satış sözleşmesi imzalandığını açıkladı.

EREGL Ereğli Demir Çelik, Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından İmar Kanunu m. 42 kapsamında tebliğ edilen para cezası uygulamasında Zonguldak İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verildiğini açıkladı. Şirket, tebliğ edilen para cezası tutarının 139,1 mn TL olduğunu bildirmişti.

Doğuş Otomotiv – ALP TEKNOLOJI

DOAS Doğuş Otomotiv, Alman otomobil üreticisi Volkswagen (VW)'in, Manisa’da kurmayı planladığı ve 4 bin kişiye istihdam sağlaması öngörülen fabrika projesini durdurduğunu açıkladı. Şirket’in merkezinin bulunduğu Wolfsburg’dan yapılan açıklamada, kararda korona virüs pandemisi nedeniyle otomobile küresel çapta talebin azalması etkisi oldu. Ayrıca Doğuş Otomotiv, Rekabet Kurulu’nun yaptığı ön araştırma sonucunda Alman otomotiv şirketleri Audi, Porsche, Volkswagen, Mercedes-Benz ve BMW hakkında soruşturma açıldığını, soruşturmanın Audi, Porsche, Volkswagen markaları Türkiye distribütörü olan şirketle bir ilgisi olmadığını Avrupa Birliğindeki rekabet hukukunun ihlaline ilişkin Almanya'daki ana üretici firmaları ilgilendiren bir soruşturma olduğunu açıkladı.

ALCTL Alcatel Lucent Teletaş, Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş ve Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. arasında 21 Şubat 2011 tarihli sözleşme kapsamında, 2022 yılı sonuna kadar tamamlanmak üzere mobil ve sabit servislerle ilgili altyapı bileşenleri satış, bakım ve destek hizmetlerini içeren 28,1 mn USD tutarında yeni bir ek sözleşme imzalandığını açıkladı.

İş GYO logosunu değiştirdi!

ISGYO İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu 01.07.2020 tarihinde yapılan toplantısında; İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Ömerli Mahallesi, 115 ada, 5 no.lu parsel üzerinde kayıtlı 15.313,76 m2 alana sahip arsadaki Altınhas Holding Anonim Şirketi'ne ait yaklaşık %67,2 oranındaki mülkiyet payının 14,8mn TL+KDV bedel üzerinden satın alınmasına ve bedelinin tapu devir tarihinde ödenmesine karar vermiştir.

KARSN Karsan Otomotiv yaptığı açıklamayla dün bazı basın-yayın organlarında çıkan haberlerde, Şirketin de katılımcısı olduğu "ABD Posta Servisi Yeni Nesil Dağıtım Aracı İhalesi'nin ABD Başkanlık seçimleri sonrasına kaldığı, ayrıca söz konusu haberin içeriğinde ihaleye yönelik olarak üretim için fiyat teklifi verme tarihinin de yanlış açıklandığı ve Şirketin finansal durumuna ilişkin gerçeği yansıtmayan olumsuz yorumlar yapıldığını belirtmiştir. Şirketin 11 Mayıs 2020 tarihli Özel Durum Açıklaması'nda duyurduğu üzere söz konusu ihaleye yönelik olarak üretim için fiyat teklifi verme süresi 14 Temmuz 2020 tarihine ertelendiği, ihale mercii tarafından ihalenin ABD Başkanlık seçimleri sonrasına ertelendiğine ilişkin herhangi bir bildirim yapılmadığı belirtilmiştir.

Ayrıca, Şirketin "Kısa Çalışma Ödeneği" başvurusunun, 21.06.2020 tarihine kadar uygun görüldüğü duyurulmuştu. Kovid-19 salgınının etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde, yeni tip korona virüs nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle kısa çalışma uygulanan işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılması hakkında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, Şirketin tüm lokasyonlarındaki üretim ve faaliyetleri için "Kısa Çalışma Ödeneği" desteği 1 ay süreyle uzatılarak 1 - 31 Temmuz 2020 tarihleri arasında uygulanacaktır.

ARDYZ ARD Grup Bilişim Teknolojileri, Followino-Salgın Önlem ve Sosyal Mesafe Kontrol Sistemi Projesinin yurt dışı, satışı ve teknik desteği için yapılan stratejik iş ortaklığı görüşmeleri sonucunda; Şirket, Followino Projesinin Orta Doğuda satış ve teknik destek hizmetlerini yaygınlaştırmak amacı ile Bahreyn merkezli Khalid Al Moayed & Sons W.L.L bünyesinde bulunan Imachines Maintance Services W.L.L ile stratejik iş ortaklığı sözleşmesini 01/07/2020 tarihinde imzalamıştır.

Migros

MGROS Migros, 23 adet Migros, 12 adet Migros Jet ve 1 adet Macrocenter formatında toplam 36 satış mağazası Haziran ayı içerisinde hizmete açmıştır. 30 Haziran 2020 itibariyle şirketin mağaza sayısı, yurt içinde 2.236 ve yurt dışında ise iştirakleri vasıtasıyla 42 olmak üzere toplam 2.278'dir.

tskb logo

TSGYO TSKB Gayrimenkul Yönetim Kurulu, 300.000.000 Türk Lirası olan çıkarılmış sermayenin, tamamı nakden karşılanmak suretiyle (%66,66 oranında bedelli olarak) 200.000.000 Türk Lirası artırılarak 500.000.000 Türk Lirası'na çıkarılmasına karar vermiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)