E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakGünlük kiralık evlere kilit!---

Günlük kiralık evlere kilit!

Günlük kiralık evlere kilit!
17 Eylül 2013 - 08:55 borsagundem.com

Günlük kiralama 'kilit sistemi' ile kayıt altına alınıyor

Bugüne kadar kişilerin kimlik bilgileri gibi verilerin alınmadığı halk arasında günlük kiralama olarak bilinen alternatif konaklama sistemi artık kayıt altına alınıyor. Sabah'ın haberine göre, gecelik 9 milyon TL ciro sağlayan sektörde, turistler online mecra üzerinden konut kiralamak için rezervasyon bilgileri, kalacağı dairenin adresi, hangi tarihler arasında konaklayacağı ve kimlik numarası gibi bilgileri paylaşmak zorunda. 'Kilit sistemi' adı verilen uygulama önümüzdeki günlerde başlayacak. Bilgiler, bölge emniyetiyle de paylaşılacak. Alternetif Konaklama Derneği Başkanı Mehmet Ülkü, Sera Sierra cinayeti sonrası çalışmaları hızlandırdıklarını belirterek "3 gün boyunca kadının nerede kaldığı araştırıldı. Eğer bu sistem olsaydı zaman kaybı yaşanmayacaktı" dedi.
90 MİLYARLIK KATKI
Ülkü, sektörün yasal olarak tanınması halinde Türkiye'deki 4 milyon atıl konutun da turizme kazandırılabileceğini iddia ederek, şöyle dedi: "Bu konutlar günlüğü 180 liradan 125 gün pazarlansa ortaya 90 milyar gibi bir rakam çıkıyor. Bu ekonomiye kazandırılabilir."
YAYLADAKİ BOŞ EVLER BİLE DOLAR
Alternatif konaklama sektörünün tüm bölgelerin kalkınmasına da hizmet edeceğini dile getiren Ülkü, "Karadeniz'de özellikle yaylalarda çok sayıda atıl durumda ikincil konut var. Bu sektör öncelikle Karadeniz'i ardından da turizm değerlerine sahip olan fakat yeterli sayıda konaklama tesisi olmayan bölgeleri kalkındırır" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baturayersin17 Eylül 2013 11:14

    DEVLET MEMURU İŞİNİ DORU YAPSA TÜRKİYEDE KIRİZ FALAN KALMAZ HEREKES BAYRAMPŞADA ESENLERDE BAGCILARDA MERDİVEN ALTI İŞYERİ DOLU ARAYAN SORAN YOK TERYEDE TEFECİLER DOLU VERGİ VEREN YOK TELEFONMUA GÜNDE 15 20 TANE TEFECİ MESACI GELİYOR KREDİ Kartlarıiçin vergi veren yok rayan soranda yok