E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakGünlük kiralık evler için 'sorumlu işletici' düzenlemesi---

Günlük kiralık evler için 'sorumlu işletici' düzenlemesi

Günlük kiralık evler için 'sorumlu işletici' düzenlemesi
17 Haziran 2022 - 08:36 borsagundem.com

Günübirlik kiralan evlerle ilgili yönetmelik değiştirilerek, her an ulaşılabilecek bir sorumlu işletici bulundurma zorunluluğu getirildi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kimlik bildirme kanununun uygulanması ile ilgili değişiklikler yapan yönetmelikle, yönetmeliğe “günübirlik kiralanan ev” tanımı eklendi.

Düzenlemeye göre özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri ve işletmeler tüm kayıtlarını bilgisayarda günü gününe tutmak, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanarak mevcut bilgi, belge ve kayıtları genel kolluk kuvvetlerine anlık olarak bildirmek zorunda.

HER AN ULAŞILABİLECEK BİR SORUMLU

Bu veriler üzerinden yapılan tüm işlemler kayıt altına alınacak ve 5 sene süreyle korunacak. Günübirlik kiralanan evlerde “her an ulaşılabilecek” mahiyette sorumlu işletici bulunacak.

KİMLİK BİLDİRİM BELGESİNDE DEĞĞİŞİKLİK

Yönetmelikle, daha önce yönetmelik ekinde yer alan, buralarda çalışanlara ait kimlik bildirim belgesi, işletici kimlik bildirim belgesi ve konutta kalanlara ait kimlik bildirim belgesi yürürlükten kaldırıldı. Öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler ve çalışanlarla ilgili bildirimler sorumlu işleticiler tarafından, 3 gün içinde genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanılarak elektronik ortamda da yapılabilecek.

Köy ve mahalle muhtarları sorumluluk bölgelerinde bulunan işyerleri tarafından elektronik ortamda yapılan bildirimleri talepleri halinde genel kolluk birimlerinden temin edecek.

İŞLETİCİ VE YÖNETİCİ BİRLİKTE SORUMLU OLACAK

Elektronik ortamda bildirimde bulunmak isteyen iş yerlerinin sahibi veya kanuni temsilcisi veya kiracısı tarafından sorumlu işleticilerinin kimlikleri örneğine uygun şekilde en yakın kolluk birimine bildirilecek. İşleticiler, kendilerine bu konuda verilen görev ve yükümlülükleri, kendi sorumlulukları altında yöneticilerine devredebilecekler. Bu durumda işletici ve yönetici ortaklaşa sorumlu olacak.(Reuters) 

Kira sorununa 'çöpçatanlı' çözüm

Sınırlı arz, caddelerde kiraların hızla yükselmesine yol açtı

Ülke genelinde 17 bin 564 günübirlik ev denetlendi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gerçek17 Haziran 2022 11:04

    Siz ne kadar kayıt altına alınmasını kaldırsanız da,  bir kayıt yapan var. Yöneticiler siyasi sorumlular yarın bir gün bir bayanın buralarda ölmesi kandırılarak cinsel sapkınlığa maruz kalması sonucu intihar vakası yaşanması vb nedenlerle sonra sorumlular kim ne olduğu ortaya çıkarılmayacak.    (6)  (6)  (6) Neyse zaten insanlar sapkınlıkları sokaklarda yaşamaya başladı... 

  • Mucize Reis : )17 Haziran 2022 10:47

    Bazı tatil beldelerinde otel fiyatlarına karşı insanların kullandığını biliyoruz. kalabalık aileler günlük 200-500 arası tatil beldesine göre değişiyor bu evleri tutuyor. tutabiliyor. Tatil beldelerinde bazı aileler bir evi günlük bedelle verip ek gelir elde etmek içinde kullanıyor. emlakçılar bu işleri organize ediyor vb. Ama bazı evlerde gizli kamera sistemleri olduğu, bazı eşyalarda bizli kayıtlar olduğunu duyuyoruz. otellerde var mı ? pansiyonlarda ? bilmem :D ama günümüzde saatlerin için, bir çivi görünümlü cizimde dahi kameralar var. o bakımdan denetleme önemli. Yada bu işleri kurumsal otel pansiyonlar daha ucuz ulaşılabilir fiyatlarla hizmet vermeli. Yoksa uzun yolda kahve molası verdiğim petrol istasyonda ailelerin otomobillerde uyudugunu gördum, ailecek. parana göre /hizmet .

  • Fahdamelo17 Haziran 2022 09:51

    Günü birlik nedir piknik yerimi bunlar yasaklayın gitsin olmadı eczane zorunluluğuda getirin.

  • Maho17 Haziran 2022 08:56

    Modern kerhane buralar. Devletin işi gücü yok, peçete tutuyor giren çıkana

  • Bik17 Haziran 2022 10:50

    Muta nikahı da kıysınlar, günübirlik!

  • İtri17 Haziran 2022 09:43

    Akp tabanını ilgilendiriyor yakından. Hizmet alanların çoğu kendi seçmenleri