E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGüney Kore’de kuş gribi sebebiyle 390 bin hayvan itlaf edildi---

Güney Kore’de kuş gribi sebebiyle 390 bin hayvan itlaf edildi

Güney Kore’de kuş gribi sebebiyle 390 bin hayvan itlaf edildi
28 Kasım 2020 - 19:10 borsagundem.com

Güney Kore’nin Kuzey Jeolla eyaletinde bulunan bir çiftlikte kuş gribi tespit edilmesinin ardından 390 binden fazla tavuk ve ördek itlaf edildi

Yonhap ajansının haberine göre Kuzey Jeolla eyalet hükümeti, eyalete bağlı Jeongeup kentindeki bir ördek çiftliğinde perşembe günü kuş gribi virüsü tespit edilmesinin ardından kentteki çiftliklerde bulunan 292 bin tavuk ve 100 bin ördeğin itlaf edildiğini açıkladı.

Eyalet hükümeti, vaka tespit edilen çiftlik ile çiftliğin 10 kilometre yakınında bulunan diğer kanatlı hayvan çiftliklerinin yoğun karantina bölgesi olarak tanımlandığını ve karantina ekipmanlarının dezenfeksiyon çalışmalarını güçlendirmek için bölgeye sevk edildiğini kaydetti. 

Tarım Bakanlığı da Jeongeup kentindeki tüm çiftliklerin virüsle mücadele tedbirleri kapsamında 7 gün boyunca kapatıldığını açıkladı. 

Kuş gribi virüsünün yüksek patojen tür olan H5N8 olduğu aktarıldı.

Virüs ülkede yılın tespit edilen ilk vakası oldu.

Fransa ve Danimarka'da kuş gribi alarmı

Fransa'da kuş gribi alarmı

Kuş gribi Hollanda'ya sıçradı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ28 Kasım 2020 22:03

    ne tür pislik varsa en başta hindistan, daha sonra asya ülkeleri arkadaş.bir yemedikleri bok var vardı belki de onu da yemişlerdir.

  • Ayse teyze28 Kasım 2020 21:36

    Rahmetli dedem deterjanlarda cikmadan bir tavuğun hastalandı ini bilmem. Bulaşık deterjanı ilk çıktı tavukların hastalandı ini o sene gördük. ???