E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGüney Kore,ABD, ve Japonya, Kuzey Kore'ye karşı harekete geçti---

Güney Kore,ABD, ve Japonya, Kuzey Kore'ye karşı harekete geçti

Güney Kore,ABD, ve Japonya, Kuzey Kore'ye karşı harekete geçti
12 Haziran 2022 - 09:35 borsagundem.com

Japonya, ABD ve Güney Kore Savunma Bakanları, Kuzey Kore'nin yıl başından beri endişe veren tatbikatları karşısında ortak uygulamalar düzenlenmesi üzerine anlaştı.

Londra merkezli Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsünce (IISS) Singapur'da 10-12 Haziran'da bu yıl 19'uncusu düzenlenen "Shangri-La Diyaloğu" Forumu sürüyor.

Zirve marjında Japon mevkidaşı Kişi Nobuo ve Güney Koreli mevkidaşı Lee Jong Sup ile bir araya gelen ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, üçlü ve bölgesel gelişmeleri ele aldı.

Görüşmeye ilişkin açıklamaya göre üç bakan, Kuzey Kore'nin yıl başından beri sürdürdüğü füze denemeleri karşısında, ülkelerinin ortak askeri tatbikatlar düzenlemesinde anlaştı.

Tayvan Boğazı'nda mesaj verildi

Çin'in Hint-Pasifik'te artırdığı donanma faaliyetlerine değinen üç bakan, Tayvan Boğazı'nda barış ve istikrar mesajı vererek "anlaşmazlıkların uluslararası hukuk prensiplerince barışçıl tutumla çözülmesine" vurgu yaptı.

Bakanlar, "Hint-Pasifik'te tansiyonu yükseltecek ve statükoyu değiştirmeye teşebbüs edecek tek taraflı eylemlere şiddetle karşı çıkılmasında" anlaştı.

Üç ülke savunma bakanları, en son bir araya geldikleri Kasım 2019 sonrası ilk kez yüz yüze görüştü.

Kuzey Kore'den peş peşe 8 balistik füze denemesi

Çin ve Rusya'dan BMGK'nın "Kuzey Kore" karar tasarısına veto

Yen, dolar karşısında 20 yılın dibinde! Japonya'da alarm

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)