E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGüney Kore yapıcı müzakere mesajını anlamlı buldu---

Güney Kore yapıcı müzakere mesajını anlamlı buldu

Güney Kore yapıcı müzakere mesajını anlamlı buldu
26 Eylül 2021 - 15:31 borsagundem.com

Güney Kore, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'ın kız kardeşi Kim Yo-jong'un Koreler arası "yapıcı" müzakereler olasılığı açıklamasını "anlamlı" olarak nitelendirdi.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Kuzey ve Güney Kore arasında sorunsuz ve istikrarlı bir iletişimin olmasının önemli olduğu belirtildi.

Koreler arası iletişim hatlarının hızlı bir şekilde yeniden canlandırılmasının önemine işaret edilen açıklamada, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'ın kız kardeşi Kim’in Koreler arası "yapıcı" müzakerelerle ilgili sözlerinin anlamlı olduğu belirtildi. Güney Kore Cumhurbaşkanlığı'ndan bir yetkili ise Kim’in açıklamasını ihtiyatlı bir şekilde incelediklerini dile getirdi.

Kim, Güney Kore'nin düşmanca politikalardan vazgeçmesi halinde müzakerelere devam etmekte istekli olduklarını söylemişti.

Kim Yo-jong, savaşın sona erdiğine dair resmi açıklama konusunda istekli olduklarını ancak bunun yapılabilmesi için öncelikle karşılıklı saygının sağlanması, ön yargıların, düşmanca politikalar ve çifte standardın terkedilmesi gerektiğini kaydetmişti.

Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurulu'nda, bölgede barışın yeniden tesis edilmesi için Kore Savaşı'nın sona erdiğine dair resmi bir açıklama yapılması çağrısında bulunmuştu.

Kuzey Kore'den flaş açıklama: Savaş bitmedi!

Kuzey Kore sınıflandırılamayan bir füze ateşledi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Demircan KIZILCANLAR26 Eylül 2021 21:47

    ABD nin gazına gelmeyin derim k.kore  bir size bir de japonya ya nükleer bomba atsa ne yapacaksınız.abd bırakır kaçar.olan sizlere olur.