E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGüney Kore nükleerden vazgeçiyor---

Güney Kore nükleerden vazgeçiyor

Güney Kore nükleerden vazgeçiyor
19 Haziran 2017 - 14:31 borsagundem.com

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, ülkesinin artık nükleer enerjiden uzak duracağını ve mevcut tesislerin ömrünü uzatmak için herhangi bir girişimde bulunmayacağını açıkladı.

Güney Kore, ülkedeki nükleer enerji santrallerini artırma planlarını rafa kaldırdı.

Devlet Başkanı Moon Jae-in, gece yarısından itibaren faaliyetlerine son verilen ülkenin en eski elektrik santrali Kori 1'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Güney Kore'nin artık nükleer enerjiden uzak duracağını ve mevcut tesislerin ömrünü uzatmak için herhangi bir girişimde bulunmayacağını belirtti.

Moon, "Nükleer merkezli enerji politikamızı sona erdireceğiz ve nükleerden arındırılmış bir dönem başlatacağız. Halihazırda proje aşamasındaki yeni nükleer reaktörlerin kurulumunu da rafa kaldıracağız." dedi.

Ülkede kömür kullanımını da kesme sözü veren Moon, görev süresi bitmeden kömürle çalışan en az 10 eski santralin kapatılacağını söyledi.

Temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji tedarik etmeyi artıracaklarını kaydeden Moon, "Hükümet çevre dostu enerji politikaları uygulayacak. Birtakım zorluklar olabilir ancak izlememiz gereken yol bu." diye konuştu.

Dünya Nükleer Birliği verilerine göre, Güney Kore, 25 nükleer enerji santraliyle 2016'da en fazla nükleer enerji üreten ülkeler arasında beşinci sırada yer aldı. Güney Kore, 2016'da elektriğin üçte birini nükleer güç santralinden elde etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)