E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGüney Kore Kanal İstanbul'a talip---

Güney Kore Kanal İstanbul'a talip

Güney Kore Kanal İstanbul'a talip
23 Nisan 2018 - 04:24 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında Özbekistan ve Güney Kore'yi ziyaret edecek. Seul'de Güney Kore Başbakanı'nın talip olduklarını açıkladığı Kanal İstanbul Projesi de konuşulacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, erken seçim kararının alınmasının ardından ilk yurtdışı ziyaretini önümüzdeki hafta Özbekistan ve Güney Kore’ye yapacak.

29 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında yapılacak ziyaretlerde bölgesel ilişkilerin ele alınacağı görüşmelerin ana gündem maddesi ekonomi olacak. İlk olarak Taşkent’e gidecek olan Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüşecek. Erdoğan’ın gündeminde, Özbekistan’ın ekonomideki dışa açılma kararının ardından bu ülkeye yapılacak yatırımlar olacak. Erdoğan, Özbekistan’a dair dev yatırımların ilk işaretini Mirziyoyev’in geçtiğimiz aylarda Ankara’ya yaptığı ziyarette vermişti. Erdoğan, “Turizm alanındaki ortak projelerimizle inşallah bunu başaracağız. Orada kayak turizmine yönelik olarak da dev bir projeyi bir Türk müteahhitiyle hayata geçireceğiz” demişti. Erdoğan’ın Özbekistan temaslarında kültür ve turizm yatırımlarının yanı sıra, tarım ve gıda sanayi, inşaat malzemeleri, gıda işleme ve tarım makineleri, otomotiv ana ve yan sanayi, tekstil, ilaç sanayi, kimya, madencilik gibi alanlardaki yatırım altyapıları da değerlendirilecek.

KANAL İSTANBUL’A TALİP

Erdoğan’ın ikinci durağı ise dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Güney Kore olacak. Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in’in Mavi Saray’da ağırlayacağı Erdoğan, burada da mevkidaşıyla bölgesel konuları ve ikili ilişkileri değerlendirecek. Seul’de Türkiye-Güney Kore İş Forumu’na katılacak olan Erdoğan’ın Güney Kore’de Samsung, LG, Hyundai, Daewoo, Daelim, Hanwha, birçok otomobil firmasına iç aksam üreten Seoyon, Hana Yatırım Bankası gibi birçok dev şirketle görüşmesi planlanıyor. Yıllık piyasa hacimleri toplamda trilyon dolarları bulan dev şirketlerin birçoğunun Türkiye’de ciddi yatırımları bulunuyor. Erdoğan’ın bu yatırımların devamı ve arttırılması noktasında mesajlar vermesi de bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temaslarında Güney Kore Başbakanı Lee Nak-Yeon’ın talip olduklarını açıkladığı Kanal İstanbul Projesi de konuşulacak. 1915 Çanakkale Köprüsü ihalesini Güney Koreli Daelim ve SK firmasıyla Limak, Yapı Merkezi konsorsiyumu kazanmıştı. (Hürriyet / Erdinç Çelikkan)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tarik23 Nisan 2018 13:13

    essek ölür kalir semeri insan ölür kalir eseri.

  • flamenco7223 Nisan 2018 12:39

    İktidar değişikliği olursa buradan rant amacıyla arsa alanların elinde patlayacak metrekareler..:)

  • BATURAYERSİN23 Nisan 2018 11:50

    BU ÜLKEYE YOL KÖPRÜ DEĞİL FABRİKA LAZIM BUNA YERLİ OTOYA ADIM ATILMALI YENİ ARAÇ BİNLERCE İNSANA İŞ DEMEK YENİ ÜRETİLECEK ARAÇ YERLİ ARAÇ YAN SANAYİSİYLE BİNLERCE KİŞİYE İŞ KAPISI AÇAR

  • fafa23 Nisan 2018 11:04

    Soymaya alıştılar.Yanlarında Türk mühendis çalıştırmıyorlar,çimento hariç her şeyi dışarıdan getiriyorlar,devlet de buna izin veriyor.

  • Çok yazık 23 Nisan 2018 10:17

    BIR KANALI BILE YAPAMIYORUZ. HER SEY YABANCILARA HAVALE .HANI ÖVÜNDÜĞÜMÜZ TÜRKIYE EKONOMİSİ NEREDE.

  • fafa23 Nisan 2018 11:06

    Hata bizim devletimizde, yabancılara yanınıza Türk inşaat şirketi alın diye şart koymuyor.

  • Ferat23 Nisan 2018 09:37

    Emlak konut düşer

  • Ali ışık 23 Nisan 2018 09:22

    Teknosa ve batıçim öncü şirketler dikkatle takip ediniz

  • Sabır 23 Nisan 2018 16:36

    Teknosa nen alakà çimentoyu anladık da ...

  • Torna23 Nisan 2018 06:02

    Uzak doğulularla çalışmak guzel de tabiriyle artık ellerine bakıp müh, ustalar birşey öğrenemedi mi ? Herşeyi yabancıya yaptırmasak diyorum. Köprü yapılıyor yabancı , tünel kanal yapılıyor yabancı. Kağnı hızında ilerliyor ilmimiz, üretimimiz. Biz güney koreyi savaşta kurtardık. Onlar koca markalar yaptı, biz hala aynı.

  • demirkan 23 Nisan 2018 13:07

    TÜRKLERDE ÇALIŞACAK ELBET. FİNANSMANI ONLAR SAĞLIYOR. YAP İŞLET DEVRET MODELİ. HAZİNEDEN PARA ÇIKMIYOR.