E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüney Kore faizi sabit tuttu---

Güney Kore faizi sabit tuttu

Güney Kore faizi sabit tuttu
11 Kasım 2016 - 06:31 borsagundem.com

Kore Merkez Bankası, siyasi belirsizliklerle birlikte politika faizini değiştirmeyerek rekor düşük seviye olan % 1.25'te bıraktı

Güney Kore Merkez Bankası, ABD başkanlık seçimleri ve Devlet Başkanı Park Geun-hye'ın yerini sarsan ülke içi siyasi sorunlardan dolayı, politika yapıcıların piyasaları yatıştırmaya çalışması ile birlikte, politika faizini rekor düşük seviyede tuttu.

Bankanın yedi gün vadeli repo faizini yüzde 1.25'te tutma kararı, Bloomberg'in anketine katılan 19 ekonomistin biri dışında tümü tarafından tahmin edilmişti. Royal Bank of Scotland, faizin yüzde 1'e düşürüleceği görüşündeydi.

Samsung Securities sabit getirili menkul kıymetler analisti Surbee Lee, "Piyasalardaki volatilite ile birlikte, Kore Merkez Bankası faiz değiştirmekten kaçındı ve yeni ekonomik veriler açıklanana dek bekle-gör durumunda kalmayı tercih etti," dedi ve "Hanehalkı borcundaki artış hızı da henüz yavaşlamadı" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)