E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGüney Kore, ABD yaptırımları nedeniyle İran'a petrol borcunu ödeyemiyor---

Güney Kore, ABD yaptırımları nedeniyle İran'a petrol borcunu ödeyemiyor

Güney Kore, ABD yaptırımları nedeniyle İran'a petrol borcunu ödeyemiyor
14 Aralık 2019 - 20:51 borsagundem.com

İran Dışişleri Bakanlığı'nın, Güney Kore Büyükelçisi ile görüşerek, Güney Kore'nin ithal ettiği petrole karşılık, İran'a 7 trilyon won (6 milyar dolar) borcunu talep ettiği bildirildi

Bloomberg'in Güney Kore'nin Chosun Ilbo gazetesine dayandırdığı haberinde, ismi belirtilmeyen kaynakların aktarımına göre, İran Dışişleri Bakanlığını, geçtiğimiz ay Güney Kore'nin Tahran Büyükelçisi Ryu Jeong-Hyun'u bakanlığa çağırarak, Güney Kore'nin İran'a olan 7 trilyon won (6 milyar dolar) borcunu talep ettiği belirtildi.

Gazetenin haberine göre, İran'a yönelik ABD yaptırımları nedeniyle, Seul’ün iki Güney Kore bankasına yatırılan ödemeyi, İran’ın merkez bankasına yıllardır aktarmaması nedeniyle “güçlü teessüf” yaşadığı belirtildi.

Haberde, Seul hükümetinin İran'a bir heyet göndererek, transferin gerçekleştirilmesi için ABD yönetimiyle müzakere halinde olduklarını İranlı yetkililere ilettiği ifade edildi.

Washington yönetimi, 7 Ağustos 2018'de İran'ın finans sektörüne yönelik tek taraflı yaptırım uygulamaya başlamıştı. Daha sonra İran Merkez Bankasının da yaptırım kapsamına alınmasıyla Tahran yönetimi, uluslararası ticarette sorunlarla karşılaşıyor.
Güney Kore, ABD'nin Tahran'a yönelik tek taraflı yaptırımları nedeniyle mayısta İran'dan petrol ithalatını sonlandırmıştı.
ABD'nin Kasım 2018'de devreye soktuğu İran petrol sektörüne yönelik yaptırımların öncesinde Güney Kore, İran'dan günlük yaklaşık 200 bin varil petrol ithal ediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Minnet15 Aralık 2019 17:40

    Canına millet, enflasyon ile azalır yıllar içinde. İran demokrasiye geçince iş yapar ödeşirler.

  • Volkan14 Aralık 2019 21:19

    Borcunu ödemesi lazım.  Bu Halkbank davası neticelendikten sonra bu işe aracılık edilebilir ama dava bir şekilde sonuçlanmalı. Geçen biri TV ye çıktı, İstanbul Havalimanı'nda kuyumcu ofisi açalım 3 kg kadar yolcu beraberinde gelen altınları orada satın alalım, dünyada ihtiyaç var demişti. Tabi iskontolu ve hurda fiyatına alacaklarmış. Dünyada para aklamaya ve para transferine yönelik büyük talep var. Bitcoin vs bu ihtiyacın bir tezahürü.