E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGüney Kıbrıs demir kubbe almak istiyor---

Güney Kıbrıs demir kubbe almak istiyor

Güney Kıbrıs demir kubbe almak istiyor
03 Ekim 2021 - 08:29 borsagundem.com

Güney Kıbrıs’ın İsrail’den demir kubbe hava savunma sistemi alacağı öne sürüldü. Ayrıca Mari’deki üssün de genişletilerek Yunanistan’ın Fransa’dan alacağı fırketeynler için hazırlanacağı iddia edildi.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin en etkili televizyon kanallarından Sigma, Akdeniz'de tansiyonu daha da yükseltecek bir iddia ortaya attı. Habere göre Güney Kıbrıs, İsrail'den ‘demir kubbe' hava savunma sistemi almaya hazırlanıyor. Müzakerelerde önemli ilerleme sağlandığını belirten kanal, savunma bakanlığının ek bütçe talebinde bulunacağını öne sürdü.

Sistemin kurulacağı bölge belirtilmedi. Ancak İsrail'in kullandığı sistemlerle aynı özelliklere sahip olacağı öne sürüldü. Habere göre, adanın güney kıyısındaki Mari deniz üssünün genişletilmesi için Fransa ile yapılan anlaşmaya da hız verildi. Bu üssün, Yunanistan'ın Fransa'dan alacağı Belharra sınıfı fırkateynlerin yanaşması için uygun hale getirileceği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Türkiye'nin kıta sahanlığına yönelik son dönemde artan ihlal girişimlerine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada Bu tek yanlı eylemlere karşı sahada ve masada gerekli adımlar atılmakta olup, bu eylemlere alet olmamaları gerektiği üçüncü ülkelerin de dikkatine getirilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

İsrail'de Demir Kubbe paniği!

İsrail'in 'Demir Kubbe'si kendi uçağını vurdu

İsrail'in kuzeyine ulaştı! Hamas füzeleri 'Demir Kubbe'yi deldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN03 Ekim 2021 12:11

    Alsanız ne olacak bizimzimkiler buna da bir çözüm bulurlar.sonra bir obüs ile sınırdan vurururuz veya 250 km uzaktan ve uçaktan atılan bombalar ile bizde S 400 kor isek ne yapacaksınız K.Kıbrıs a.