E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGüney Amerika ülkesi Guayana yüzde 86 büyüyecek---

Güney Amerika ülkesi Guayana yüzde 86 büyüyecek

Güney Amerika ülkesi Guayana yüzde 86 büyüyecek
02 Kasım 2019 - 21:45 borsagundem.com

Güney Amerika ülkeleri zayıf büyüme ve siyasi çalkantılarla boğuşurken bölgenin en küçük ülkelerinden biri, dünyanın en hızlı büyümesini kaydetmeye hazırlanıyor.

IMF'ye göre 780 bin nüfuslu, Brezilya ile Venezüela'ya komşu olan ve bu yıl yüzde 4.4 büyüyen Guyana, enerji şirketi Exxon Mobil'in ülke kara sularında petrol ve doğalgaz yatakları bulunduğunu tespit etmesiyle gelecek sene yüzde 86 büyüyecek. Bu rakam, Çin için öngörülen büyümenin 14 kat fazlası..

Exxon Guyana karasularında petrol keşfetmişti. Şirket, ilk petrol sahasından gelecek aydan itibaren günlük en az 750 bin varil petrol çıkarılacağını açıkladı. Total, Tullow Oil, Repsol de Guyana sularında petrol arayan şirketlerden bazıları..

Ülkenin Finans Bakanı Winston Jordan verdiği bir mülakatta "düşük bir seviyeden çok büyük bir sıçrama yapıyoruz" diye konuştu.

Yine IMF'nin hesaplamalarına göre gelecek beş senede petrol sektörü ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 40'ını oluşturacak. 

Hükümet ilk etapta yıllık 300 milyon dolarlık gelir elde etmeyi, 2022'de ikinci petrol kuyusunda üretim başlayınca da gelirlerin iki katına çıkmasını bekliyor. Jordan buradan elde edilecek gelirlerin geçen yıl kurulan ülke varlık fonuna gideceğini belirtiyor. 

Dünya Bankası, Çin için büyüme beklentilerini düşürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)