E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüney Afrika Randı eriyor---

Güney Afrika Randı eriyor

Güney Afrika Randı eriyor
11 Aralık 2015 - 14:52 borsagundem.com

Güney Afrika randında bugün yaşanan değer kaybı henüz başlangıç olabilir

Financial Times haberine göre, Güney Afrika'da önümüzdeki hafta tahvil ihracı öncesinde bugün randda değer kaybı sürüyor.

Citi'de gelişen piyasalar analisti Luis Costa "Rand ve ona bağlı olarak Güney Afrika borçlanma araçları itibarını kaybediyor. Bir sonraki önemli noktanın önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan tahvil ihaleleri olduğunu düşünüyoruz. Bu ihalede 2031, 2035 ve 2044 tahvilleri ihraç edilecek. İhale sonucunun artık oldukça önem kazandığını düşünüyoruz. Yerel yatırımcının çözülmesi test ediliyor. Onlar da tatile çıkacaklar ve bu tahvil ihracında ağırlıklı olarak yer almak için yeterli neden yok. Eğer ihale başarısız olursa tahvil piyasasında çok daha fazla satış görebiliriz. Biz randda kısa pozisyonumuzu korumaya devam ediyoruz" dedi.

RBS ise randdaki bu çöküşü bir "kriz" ilan etti. Aslında Güney Afrika'da belirgin olarak değişen tek şey güven unsuru oldu. Piyasa güveni günler belki de saatler içinde buharlaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)