E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizGüneş Sigorta için kısa vadeli AL önerisi---

Güneş Sigorta için kısa vadeli AL önerisi

Güneş Sigorta için kısa vadeli AL önerisi
31 Mayıs 2017 - 14:44 borsagundem.com

İştiraklerine göre yüksek iskonto oranı ve yeniden kara geçiş hisse için pozitif

- Vakıfbank’ın iştiraki olan Güneş Sigorta, 2017 yılı ilk 4 aylık dönemde prim üretimini geçen senenin aynı dönemine göre %18 artırdı ve 543 milyon TL prim elde etti. Artan prim üretimi, şirketin faaliyet karlılığı açısından dikkat çekici bir nokta olarak görüyoruz. Şirket, strateji olarak karlı branşlarda büyümeyi hedeflemektedir. Bu hedefler doğrultusunda, atılacak adımların şirketin karlılığını önümüzdeki çeyreklerde desteklemesini beklemekteyiz. Ayrıca, şirket Kasım 2016’da sermayesini 120 milyon TL nakit artışı ile 270 milyon TL’ye yükseltti. Bu paralelde, şirkete giren nakit üzerinden elde edilen gelir de karlılığı destekleyecektir.

- Değerli iştirakler : Şirket önemli bir şirket portföyüne sahiptir. Güneş Sigorta, Vakıf Emeklilik’te %37, Vakıf Finansal Kiralama’da %15 ve Vakıf Yatırım Ortaklığı’nda ise %11 paya sahiptir. Şirketin en değerli iştiraki olan Vakıf Emeklilik olup, toplam iştirak portföy değerini %20 iştirak iskontosu sonrası yaklaşık 70 milyon USD hesaplamaktayız. Şirket, şu anda 105 milyon USD piyasa değerinden işlem görmektedir.

- Güneş Sigorta, 2015 yılında 163 milyon TL net zarardan sonra 2016 yılsonunda teknik tarafta ve 2017 yılı ilk çeyrekte ise teknik taraf dahil net tarafta da kara geçmeyi başardı.

Zarar Kes 1,35 Son Fiyat 1,41 Hedef Fiyat 1,54

Eda Önder Öztürk - Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)