E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüne yükselişle başlayan ABD borsaları ekside kapandı---

Güne yükselişle başlayan ABD borsaları ekside kapandı

Güne yükselişle başlayan ABD borsaları ekside kapandı
08 Nisan 2020 - 00:24 borsagundem.com

New York'ta 731 kişi ile Kovid-19 bağlantılı en fazla ölümün meydana gelmesi ve petrol fiyatlarındaki gerileme ABD borsalarındaki iyimser havayı dağıttı. Güne yükselişle başlayan endeksler kapanışta eksiye döndü

ABD borsaları yükselişle başladığı haftanın ikinci gününü ekside tamamladı. 

Endekslerdeki aşağı yönlü seyrinde, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına ilişkin gelişmeler ile petrol fiyatlarındaki düşüş etkili oldu.

Pazartasi günü ABD'de ve birçok ülkede Kovid-19 vaka ve can kaybında meydana gelen gerilemeler borsalar için de umut oldu. Haftanın ilk günü ABD borsaları sert bir yükseliş sağladı. Ancak salı günü New York'ta 731 kişi ile Kovid-19 bağlantılı en fazla ölümün meydana gelmesi kabusun geri dönmesine yol açtı. 

Öte yandan, dünya genelinde en yaygın kullanılan Brent türü ham petrolün varil fiyatı TSİ 23.30 itibarıyla yüzde 2,9 azalışla 32,09 dolara düşerken, ABD'nin Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolün varil fiyatı yüzde 8 azalarak 23,99 dolara geriledi.

Korona virüs ve petrol fiyatlarındaki gelişmelerin ardından ABD borsalarında satışlar hızlandı. 

Kapanışta, Dow Jones endeksi günü 34.4 puan ve yüzde 0.15 azalışla 22.645.56 seviyesinde tamamladı. S&P 500 endeksi de yüzde 0.26 kayıpla gün sonunda 2.656.63 puana geriledi. Nasdaq endeksi ise yüzde 0.33 azalışla günü 7.887.26 seviyesinde kapadı. 

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

Borsa İstanbul bu sefer olumsuz ayrıştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)