E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüne yatay başlayan dolarda son durum---

Güne yatay başlayan dolarda son durum

Güne yatay başlayan dolarda son durum
16 Şubat 2023 - 10:56 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yatay bir seyirle başlamasının ardından 18,8550 seviyelerinde işlem görüyor.

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 18,8503'ten tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne yatay başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla 18,8550'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1 artışla 20,1840'tan, sterlin/TL yüzde 0,2 yükselişle 22,7470'ten satılıyor.

Dolar endeksi, dün ABD'de beklentilerin üzerinde gelen perakende satışların ardından 104,1'i test ederken, bugün yüzde 0,2 azalışla 103,7 seviyesinde bulunuyor. Avro/dolar paritesi de önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 1,0710'dan işlem görüyor.

Analistler, açıklanan verilerle merkez bankası para politikalarına yönelik beklenti ve yorumların değişkenlik gösterdiğini belirterek, varlık fiyatlarında yön arayışının bir müddet daha gündemde kalabileceğini söyledi.

Yurt içinde alınan tedbirlerin etkisiyle TL varlıklara ilginin sürmesinin beklendiğini ifade eden analistler, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin haber akışının da izlenmeye devam edileceğini kaydetti.

Analistler, bugünün veri gündeminde yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), konut başlangıçları ve inşaat izinlerinin öne çıktığını dile getirerek, teknik açıdan dolar endeksinde 104,5 seviyesinin direnç, 103'ün destek konumunda olduğunu bildirdi.

Gedik Yatırım bültende, 'Yurt içerisinde merkezi yönetim bütçe dengesi ocakta 32,2 milyar TL açık verirken, faiz dışı denge ise ocak ayında 10,9 milyar TL açık verdi. Kur korumalı mevduatın bütçeye doğrudan maliyeti ocak ayında 1,5 milyar TL olarak gerçekleşti. ABD’de perakende satışlar ocak ayında aylık %3,0’lük artış ile beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, yakıt ve otomobil hariç perakende satışlar tarafında aylık %2,6’lık artış yaşandı. Diğer taraftan ABD’de sanayi üretimi ocakta değişim göstermeyerek beklentilerin altında kalırken, imalat üretimindeki artış ise %1,00 oldu. ABD verileri sonrası dolar endeksinde yükseliş eğilimleri görülürken, kur fiyatlamasına ise etkisinin olmadığını söyleyebiliriz. Dolar/TL, bu sabah saat 08:30 itibariyle 18,85 civarında yatay seyirler izlemeye devam ediyor.' denildi.

Petrolde 'Çin' yükselişi

 

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu azaldı

 

Borsa, güne sert yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)