E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüne başlarken kurlar yatay seyrediyor---

Güne başlarken kurlar yatay seyrediyor

Güne başlarken kurlar yatay seyrediyor
07 Ekim 2021 - 09:13 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,8700 liradan, euro 10,2720 liradan güne başladı. TCMB Analist Toplantısı ve Almanya sanayi üretimi izlenecek

Serbest piyasada 8,8680 liradan alınan dolar, 8,8700 liradan satılıyor. 10,2700 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,2720 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL ise dün 8,9365 seviyesini görmesinin ardından günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,1'lik artışla 8,88'in hemen üzerinden tamamlarken, bugün bankalararası piyasanın açılışında 8,87 seviyesinde işlem görüyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,8900 lira, euronun satış fiyatı ise 10,2660 lira olmuştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Analist Toplantısı piyasalar tarafından takip edilecek. Almanya sanayi üretimi yurt dışında günün en önemli verisi olacak.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Paris Anlaşması’nın Onaylanmasının Uygun Bulunduğunu Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Leurov, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Moskova’daki görüşmesi öncesinde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Çin Merkezi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Yang Jiechi, İsviçre’nin Zürih kentinde bir araya geldi.

ABD ve Çin’in ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in yılsonuna kadar sanal bir toplantı yapmaları konusunda prensipte anlaşmaya vardığı bildirildi.

ABD Senatosu, ABD'nin tarihinde ilk kez temerrüde düşmesinin önüne geçmek için federal borçlanma tavanının artırılması için geçici bir anlaşmaya yaklaştı.

Suudi Arabistan'ın hisse senedi borsası Tadawul, halka açılma planlarını duyurmaya hazırlanıyor.

ABD Adalet Bakanlığı, kripto paraların suç amaçlı kullanımlarını soruşturmak ve kovuşturmak amacıyla Ulusal Kripto para Uygulama Timi kurdu.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak (12.00).

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Ukrayna Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantısına katılacak.

TÜİK Eylül ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının getiri oranlarını, Ticaret Bakanlığı ise 4.çeyrek dönem için Dış Ticaret Beklenti Anketi sonuçlarını duyuracak (10.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. Merkez Bankası haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Eylül ayı için nakit gerçekleşme verileri duyurulacak (17.30).

Önemli bir gündem maddesi de TCMB'nin Analist Toplantısı olacak. TCMB,  piyasa ile iletişimi daha sağlıklı sağlamak amacıyla Analist Toplantıları düzenliyor. Toplantı video konferans yöntemiyle düzenlenecek.

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa'da günün en önemli verisi Almanya sanayi üretimi olacak. Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,0 artan sanayi üretiminin Ağustos ayı rakamları beklenecek. Analistlerin beklentisi yüzde 0,2 düşüş olacağı yönünde oluştu.

Avrupa'nın diğer verileri İngiltere Halifax konut fiyatları (09.00), Fransa dış ticaret ve cari işlemler dengesi (09.45), İtalya perakende satışlar (11.00) ve Euro Bölgesi konut fiyatları (12.00) olacak.

Challenger işten çıkarmalar (14.30), işsizlik başvuruları (15.30) ve tüketici kredileri (22.00), ABD'nin veri takviminde yer alıyor.

Sırbistan (13.00) ve İsrail (16.00) merkez bankası kararları da gündem maddeleri içinde bulunuyor.

ECB Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel ve Philip Lane'in konuşmaları gündemde yer alıyor (16.00).

Çin piyasaları "Ulusal Gün" nedeniyle kapalı kalmaya devam edecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)