E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
31 Temmuz 2013 - 08:59 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

New York borsası kazançlarını sildi… Yatırımcıların FED toplantısından bugün gelecek kararı beklemeye yönelmeleri ile tüketici güveni verisinin beklenenden kötü gelmesine rağmen erken saatlerdeki kazancını sildi ve günü yatay kapattı.
S&P500’de %0,04 prim, Dow Jones’da ise %0,01 değer kaybı var..
Küresel piyasaların gözü FED’de… Bu akşam TSİ 21.00’da Amerikan Merkez Bankası FED’in FOMC toplantısının sonucu açıklanacak. Ancak bu toplantı sonrası FED ekonomik tahminler yayınlamayacak ve Başkan Ben S. Bernanke basın açıklamasında bulunmayacak. Tahvil alımlarında azaltım kararının bu toplantıda gelmesi beklenmiyor.
Çin istikrarlı büyümeyi destekleyecek… Politbüro liderleri ekonomik reformlarla istikrarlı büyümeyi destekleyeceklerini açıkladılar. İhracat bir yandan sert düşerken imalat ve yatırımın da soğumasının ekonomiyi yavaşlattığının net bir şekilde görülmeye başlaması ile büyümede istikrarın korunması önem kazandı.
Japonya’da imalat sanayi ivme kaybediyor… Dünyanın en büyük 3.ekonomisinde imalat PMI final verisi Temmuz’da 52,3 seviyesinden 50,7’ye geriledi. Verinin 50 üzerinde olması genişlemenin devam ettiğini gösteriyor ancak geri çekilme de bir ivme kaybı yaşandığına işaret ediyor…
FED öncesi emtia değer kaybediyor… FED’den gelecek adımların beklenmesi ve Başkan Obama’nın yurtdışında bulunan şirket karlarını ABD’ye getirmek için vergi oranında bir kereye mahsus indirim yapabileceği haberlerinin dolara alım getirmesi ile dolar endeksinde yeniden hafif de olsa bir yükseliş eğiliminin başlaması ile spot altın ons fiyatında düşüşe brent petrol de eşlik ediyor, brent 107 doların altına geldi.
Ünlü yatırımcılar endişeli… Rogers, Mobius ve Faber gibi ünlü yatırımcılar merkez bankalarının aynı anda para basmasından ötürü sunî bir balon oluştuğunu, varlık değerleri ile ekonominin gerçekleri arasında kopukluk olduğunu düşünüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)