E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
30 Temmuz 2013 - 08:52 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

New York borsası bu kez son anda toparlanamadı… Dün ABD borsaları günü düşüşle kapattı, S&P500 %0,37, Dow Jones ise %0,24 değer kaybetti. ABD’de veri gündeminin yoğun olduğunu belirtmiştik, büyümede toparlanma ve geçen aya yakın bir tarım dışı istihdam beklentisi piyasada stresi artıyor. Dün 2.el konut satışları da %1,0’lık azalma beklentisine karşın %0,4 azalma kaydederek düşüşe katkı sağlamış olabilir.
ABD tahvil faizleri yükseliyor.. Bu hafta açıklanacak ve ABD ekonomisinin 2.çeyrekte büyüdüğü ve işsizlik oranının Temmuz ayında gerilediğini göstermesi beklenen veriler öncesinde ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 2,58’e dek yükseliş kaydetti.
Japonya’da sanayi üretiminde sert düşüş… Japonya’da sanayi üretimi Haziran’da, otomotiv üreticilerinin 2 ay üst üste üretimlerini azaltmalarıyla, %3,3 düşerek hem %1,5 beklentisini aştı hem de Mart 2011’den bu yana en sert düşüşü yaşadı.
Güney Kore’de sanayi üretimi beklentiye paralel.. G.Kore’de sanayi üretimi Haziran'da aylık bazda yüzde 0.4 artış kaydetti.
IMF’den Yunanistan’a izin.. IMF, Yunanistan ekonomisini kurtarma programı çerçevesinde ülkeye 1,72 milyar euroluk yardım diliminin serbest bırakılmasına onay verdi.
Almanya’da enflasyonun yavaşlaması bekleniyor. Bugün Euro bölgesinin en büyük ekonomisinde TÜFE verisi açıklanacak ve 3 aydır ilk kez yavaşlaması bekleniyor. Alman Merkez Bankasının geçen ay Almanya’nın büyüme tahminini düşürmesinin ardından talebin durumunu gösteren veri önemli olacak..
Hindistan MB para politikası önceliğini belirledi, emtia için risk olur mu? Hindistan Merkez Bankası, para politikasının önceliğinin rupide istikrar sağlamak haline geldiğini ve cari açığın azaltılması için daha fazla adım atılması gerektiğini söyledi. Cari açık için atılacak adımlar emtia için JPMorgan’ın emtia işinden çıkışına ek olarak bir risk daha yaratabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)