E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
29 Temmuz 2013 - 08:53 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

Bu hafta ABD'de gündem yoğun... FED FOMC toplantısı ve arkasından FED Başkanı Bernanke'nin basın açıklamasının yanı sıra ABD'nin ve küresel piyasaların gündeminde bu hafta ABD'de özel sektör istihdamı, tarım dışı istihdam ve GSYH verileri açıklanacak. Amerikan ekonomisinin 2. çeyrekteki yavaşlamadan toparlanırken işverenlerin Temmuz'da önceki aydakine yakın oranda işe alım yaptığı tahmin ediliyor.
New York borsası kapanışa doğru toparlandı... Cuma günü erken saatlerde %0,8 değer kaybına ulaşan S&P500 endeksi geçtiğimiz haftanın son işlem gününü yüzde %0,08 primle 1.691 puandan tamamladı. Ancak Amerikan borsalarında işlem hacmi 3 aylık ortalamanın %16 altında kaldı.
Asya’da satışlar hakim… Çinli bankaların rezerv zorunluluklarını yerine getirmek için nakit biriktirdiği spekülasyonu üzerine Çin'in gösterge para piyasası oranının 1 ayın en büyük sıçramasını göstermesi, sanayi şirketlerinin karlarının yavaşlaması ve Japonya’da hayalkırıklığı yaratan perakende satış verileriyle Asya borsaları yeni haftaya satıcılı bir seyirle başladı.
Japonya’da perakende satışlar hayalkırıklığı yarattı… Japonya’da Mayıs ayında %1,5 aylık artış kaydeden ve Haziran’da da %0,8 yükselmesi beklenen perakende satışlar yüzde 0,2 geri çekilerek moral bozdu.
Çin'de sanayi şirketlerinin karı yavaşlıyor... Çin’de soğuma ve kapasite fazlasının etkisiyle Çinli sanayi şirketlerinin kârları yıllık bazda yüzde 6.3 artışla 502.4 milyar yuana çıkarak, Mayıs'taki seviyenin yüzde 15.5 altında kaldı.
Emtia piyasalarına JP Morgan'dan kötü haber.. ABD Federal Enerji Düzenleme Komisyonu'nun büyük bankaların emtiada işlem yapmaları iznini sorgulamasının ardından ABD'nin en büyük bankası JP Morgan,  emtia işlerinde, satış ya da ayrı bir yere
ayırmak gibi stratejik alternatifleri değerlendirdiklerini söyledi. JP Morgan'ın emtia işinden çıkması likiditeyi azaltabilir.
IMF risklere karşı uyardı.. IMF, Fed'in varlık alımlarının, faizlerde yüksek volatiliteye neden olarak piyasalarda tepki yaratmasına karşı uyardı ve ABD'nin bu yılki büyüme tahminini %1.7'de, 2014 büyümesini de %2.7 ile aynı seviyede tuttu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)