E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
18 Temmuz 2013 - 09:00 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

Bernanke’den ılımlı açıklamalar… Fed Başkanı Bernanke, dünkü Temsilciler Meclisi sunumunda varlık alım programının "önceden belirlenmiş bir doğrultuda" ilerlemediği mesajı verdi. Bernanke, ekonomik veriler doğrultusunda tahvil alımlarının azaltılıp artırılabileceğini ve ABD ekonomisinde zor bir dönemden geçildiğini kaydetti. Piyasaların gözü bir süre daha ABD’nin istihdam, konut, enflasyon başta olmak üzere ekonomik verilerinde olacak..
Piyasalarda Bernanke iyimserliği.. Bernanke'nin tahvil alımlarının önceden belirtilmiş bir doğrultuda olmadığı mesajı verdiği konuşması ile New York borsası yeniden yükselişe geçti, Standard&Poor's 500 Endeksi 8 gün süren rallisini Salı günü sonlandırmasının ardından günü %0,28 primle kapattı.
Bej Kitap’a göre ekonomi ılımlı büyüyor… Fed'in 12 bölgesinden verilerle hazırladığı Bej Kitap raporuna göre ABD ekonomisi mütevazi ile ılımlı arasında bir büyüme performansı sergiliyor. Büyümenin emlak ve imalat gibi sektörlerden beslendiğinin düşünülmesi ekonomi açısından olumlu olmakla beraber QE’nin devamını isteyen piyasalar açısından olumlu bir sinyal değil.
ABD bilanço sezonunda bankaların performansından uzaklaşılıyor…Bankaların beklentilerin üzerinde karlılık açıklamalarından sonra Ebay’in karının yüzde 8 gerilediği görülürken Intel ise kişisel bilgisayar pazarındaki düşüş nedeniyle hem gelir hem kar rakamında beklentiyi karşılayamadı. IBM ise beklentileri aşan kar rakamı ile bu tabloyu bozsa da karlılığı net gelir artışından kaynaklanmıyor. Net gelirlerinde sert düşüşe karşın şirket maliyet kesintileri ve hisse geri alımları sayesinde 3,78$ beklenti üzerinde 1,91$ kar açıkladı.
Çin’de konut balonu spekülasyonu devam ediyor.. Çin'de Haziran ayında yeni konut fiyatları Pekin ve Şanghay gibi metropoller öncülüğünde emlak kontrollerine rağmen yükselişe devam etti, yeni konut fiyatları 70 şehrin 69'unda arttı.
Japonya’da imalatçıların ekonomiye bakışı kötüleşiyor.. Reuters tarafından hazırlanan imalat sektörü güven Endeksi Temmuz ayında Çin ekonomisinde büyümenin yavaşlamakta olması ile 8 aydır, Kasım 2012'den bu yana ilk kez kötüleşti.
Yunanistan yardımların devamı için adım atıyor.. Yunanistan'da, hükümetin mali yardımların devam etmesi için sunduğu belediye bütçelerinin kontrolü ile kamu harcamalarında tasarruf planlarını içeren yasa tasarısı oy çokluğuyla kabul edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)