E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
17 Temmuz 2013 - 08:46 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

Avrupa’yla beraber ABD hisseleri de geri adım attı. Avrupa hisseleri Alman yatırımcı güveninin gösteren ZEW endeksinin düşüşüyle geri adım atarken ABD hisseleri de hem QE’nin azaltılmasına destek veren ekonomik veriler hem de Kansas City FED Başkanı George’un açıklamalarıyla günü düşüşle kapattı.
George: “QE azaltılmalı”... 2013 FOMC toplantılarında teşviklere destek vermeyen Kansas City FED Başkanı George, istihdamdaki yükseliş işaretleriyle birlikte FED'in bu varlık alımlarından geri çekilmeye başlamasının zamanının geldiğini ve merkez bankasının aylık tahvil alımlarını 2014’te sonlandırması gerektiğini söyledi.
ABD verileri tedirginlik yarattı
ABD’de TÜFE % 0,5 artarak beklentilerin üzerinde bir yükseliş gösterdi, bu şekilde yıllık bazda enflasyon % 1,6 beklentinin üzerinde % 1,8 olarak FED’in tahvil alımlarında azaltma için belirlediği eşik olan % 2’ye yaklaşarak moral bozdu, ardından da sanayi üretimi Haziran ayında son dört ayın en büyük yükselişini kaydetti ve ekonomide toparlanma sinyallerine eklenerek FED’in tahvil alımlarını azaltmasına yönelik spekülasyonlara destek verdi.
Banka bilançoları beklentileri aşmaya devam ediyor. 12 Temmuz Cuma günü Wells Fargo ve JP Morgan’ın ve 15 Temmuz’da Citigroup’un ardından dün de Goldman Sachs beklentilerin üzerine karlılık açıkladı, kazançlarını ikiye katladı. Mali sektör bilançolarındaki olumlu tabloya rağmen Yahoo ve Coca-Cola’nın karlılık beklentisini yakalayamadığı görüldü.
FED Başkanlarına göre büyüme ılımlı
Washington’da geçen ay yapılan FED direktörleri toplantısı tutanaklarına göre; ekonomik aktivitenin ılımlı seyirde ilerlediğini düşünmekle beraber mali sıkılaştırmalar ve yüksek işsizlik oranı kaynaklı aşağı yönlü riskler de görüyorlar.
Çin’de veriler olumlu bir tablo çiziyor
CB verilerine göre Haziran ayında öncü göstergeler 261,6 seviyesinden 263,8 düzeyine yükseldi. Ayrıca doğrudan yabancı yatırımlarda da yıllık bazda % 20,12 artış var.
Çin büyümeyi korumaya çalışacak
Yavaşlama sinyalleri ile büyüme beklentilerinin bozulmaya başladığı Çin’in başbakanı Li, ekonomideki büyük dalgalanmaları önleyerek büyümeyi, istihdamı ve enflasyonu sınırlar içinde tutmaya çalışacaklarını söyledi ancak bir hedef rakam vermedi.
Hindistan büyümeye yönelik önlemleri artırıyor
Para birimi zayıflarken büyümeyi destekleme çabalarını artıran Hindistan telekomünikasyon başta bazı sektörlerde doğrudan yabancı yatırım kurallarını kolaylaştırdı. Hindistan Ticaret Bakanı sigorta ve çay ekimi gibi sektörleri de kapsayan bir dizi endüstrideki kısıtlamaların gevşetileceğini ya da kaldırılacağını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)