E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
15 Temmuz 2013 - 08:58 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

S&P rekorunu genişletti.. ABD'de bankaların beklenenden iyi kar verilerinin desteği ile FED Başkanlarından gelen teşviklere ilişkin farklı görüşlere rağmen S&P500 endeksi günü %0.31 primle kapatarak kapanış rekorunu genişletmiş oldu.
ABD bankalarından beklentileri aşan karlılık... Wells Fargo 2. çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artışla 5.5 milyar Dolar kar elde etti. Hisse başı karlılık 0.93 dolar beklentinin üzerinde 0.98 dolar olurken JP Morgan Chase,1.44 dolar hisse başı kar beklentisi üzerinde 1.60 dolar kar açıkladı.
Çin’de beklentiler dahilinde büyüme.. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin, 2013 2.çeyrekte beklentilere paralel %7,5 büyüme kaydetti. İlk çeyrekteki %7,7 büyümenin ardından, bir zayıflama görülürken geçen hafta Çin Maliye Bakanı %6,5 büyümenin tolere edilebilir olduğunu söylemişti.
Fitch'den Fransa'ya kötü haber... Fitch Ratings, Fransa'nın kredi notunu en iyi seviye olan AAA'dan AA+'ya düşürdü. İndirime gerekçe olarak ülke ekonomisinin büyüme hızıyla ilgili endişeler gösterildi, notun görünümü ise durağan..
St. Louis Fed Başkanı QE'ye devam diyor... St. Louis Fed Başkanı Bullard, Fed'in aylık tahvil alımlarının enflasyon FED'in hedefi olan yüzde 2'ye ulaşmadan azaltılmaması gerektiğini düşünüyor. Bu yılki FOMC'lerde oy hakkı bulunması nedeni ile Bullard'ın görüşleri önemli...Ayrıca ABD'de enflasyon, Mayıs ayında sona eren 12 aylık süreçte yüzde 1 olarak ölçülmüştü...
Philadelphia Fed Başkanı QE'yi Eylül'de azaltıp bu yıl sonlandırmak istiyor... Philadelphia Fed Başkanı Plosser ise Bullard'dan farklı olarak, FED'in tahvil alımlarını Eylül ayında azaltmaya başlaması ve normal olmayan teşviklerin yıl sonuna doğru bitirilmesi gerektiğini düşünüyor..
İspanya’da siyasi tansiyon yeniden mi artıyor? Kasım 2011'de yapılan genel seçimleri kazanan Halk Partisi'nin (PP) mali işler sorumlusu Luis Barcenas’ın İsviçre bankalarında ortaya çıkan hesaplarıyla patlak veren skandal Başbakan Rajoy’a dek ulaştı. El Mundo gazetesinin Barcenas ile Başbakan Rajoy arasında cep telefonundan atılan mesajları yayınlaması ile ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi başta olmak üzere Rajoy’a istifa çağrıları artmış durumda..

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)