E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
12 Temmuz 2013 - 08:50 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

New York borsası Bernanke sonrası festival havasında.. Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin teşviklerin devam etmesine destek vermesiyle dün güne %1’in üzerinde primle başlayan New York borsası’nda rekor seviyeler görüldü, S&P500 endeksi kapanış bazında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.
Çin’de %6,5 büyüme sorun olur mu? Çin Maliye Bakanı Lou Jiwei, ülke ekonomisinde yüzde 6.5 büyümenin "çok büyük bir sorun" olmayacağını düşünüyor. Lou %6,5 büyümeyi tolere edilebilir bulmakla beraber bu yıl yüzde 7 büyümeye ulaşılacağından emin olduğunu söyledi. Hükümetin bu yıl için hedefi ise yüzde 7,5’ti…
ABD’den yüksek bütçe fazlası… Giderleri %47 azalması ve ekonominin güçlenmesi sonucu vergi ödemelerinin artması ile ABD, Haziran ayı bütçesinde beş yıldan uzun bir sürenin en büyük bütçe fazlasını açıkladı. Haziran 2012'de 59.7 milyar dolarlık bütçe açığının ardından 2013 Haziran’da 116,5 milyar dolar bütçe fazlası verildi.
Portekiz troyka ziyaretinin ertelenmesini istiyor… Portekiz, normalde gelecek hafta Lisbon'da olması beklenen troykanın kurtarma programına uyuma ilişkin gözden geçirme ziyaretinin ertelenmesini istedi. Portekiz Maliye Bakanlığı, ülkede geçen haftalarda yaşanan politik gerginlikler nedeni ile 8. ve 9. Gözden geçirmelerin Ağustos sonunda beraber yapılmasını istiyor.
Abenomics yerel yönetimler için uygun olmayabilir… Japonya’da Shijonawate Belediyesi’nden bir yetkili Başbakan Abe’nin ekonomi politikalarının (Abenomics) yerel hükümet teşviklerinde yaptığı kesintileriyle Japon ekonomisini gerilettiğini düşünüyor. Yetkili, bu politikaların yerel yönetimlerde olan biteni anlamadığını savundu.
FED’in yol haritasında ilk olarak Hazine tahvilleri olabilir.. Fed'deki politika yapıcıların henüz olgunlaşmamış konut piyasasındaki toparlanmayı yoldan çıkarmaktan endişe ediyor bu nedenle beklentiler, mortgage tahvili alımları yerine öncelikle FED’in hazine tahvili alımlarını azaltması yönünde şekillenmeye başlamış durumda…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)