E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
09 Mayıs 2014 - 09:00 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 Draghi sözlü yönlendirmeyi seçti.. Dün ECB toplantısında faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. PPK sonrası Draghi basın toplantısında ise soru cevap bölümünden önce kayda değer bir parasal genişleme sinyali vermedi ancak sonrasında euronun güçlenmesinin ciddi endişe nedeni olduğunu, bu ay bir karar alınmamasının nedeninin gelecek ay projeksiyonlarını görmek olduğunu ve gerekmesi halinde Haziran’da harekete geçilmeye hazır olunduğunu belirtti. 
 Yellen faizlere dair açıklamada bulundu.. FED Başkanı Yellen’ın dün de bir sunumu vardı. Yellen, Kongre Senato Bürçe Komitesi’nde enflasyonda yükseliş belirtileri görülmediği sürece faizleri uzun süre düşük tutmakta kararlı olduklarını hatta güçlü bir toparlanma görülmeden faizlerde yükselişin mümkün görünmediğini söyledi. 
 ABD’de karışık, Avrupa’da alıcılı seyir.. Draghi'nin açıklamaları Avrupa borsalarına alım getirirken ABD borsaları ise ECB kararı, Yellen’ın açıklamaları ve teknoloji hisselerinde rallinin sona ermesi arasında karışık seyirle kapandı. DJ %0,2 primle, S&P500 %0,14 düşüşle ve Nasdaq da %0,4 düşüşle günü tamamladı.
 S&P’den Portekiz’e müjde var.. Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Portekiz'in görünümünü durağana yükseltti, notunu BB olarak korudu, Portekiz'in bütçe ve ekonomik performansının beklentileri aştığını düşünüyor. 
 Çin’de TÜFE düşmeye devam ediyor. TÜFE Nisan’da %0,3 ile düşüşe devam etti, yıllık TÜFE %1,8 oldu. (beklenti %2,1) 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)