E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
13 Ağustos 2012 - 09:07 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

KÖTÜ BÜYÜME BEKLENTİLERİ SICAK TUTUYOR
Risk faktörünün çokluğu hem volatilitenin artmasına hem de doğal olarak kazanç/kayıp’ında yüksek olmasına neden olmaktadır. Ekonomik gerçeklerden çok siyasi liderlerin açıklamalarına dikkat etmek lazım özellikle açıklama ALMAN’lardan geliyorsaçünkü AB’nin normale dönmesi Almanların ikna olmasından geçmektedir.
Petrol fiyatlarındaki gerileme ağırlıklı cari açıktaki gerileme, gıda fiyatları ağırlıklı enflasyondaki düşüş sonrası Türkiye’nin notunun yatırım yapılabilir seviyeye yükseltileceğine yönelik beklentilerin artmasına neden olmuş temel olarak bizim pozitif ayrışmamıza neden olmuştu.
2Ç12 Banka bilançolarının hemen hemen hepsinin açıklanmış olması sanayii sektörü hisselerine talebin yetersiz olması her ne kadar petrolde future kontratlarda kıpırdanmagörülmese de Brent'in 114 seviyelerine yükselmesi endeksinde 66.250 direnç seviyesine yükselmesinin yarattığı fırsatla kar realizasyonlarının görülmesine imkan tanımaktadır.
Japonya'da ikinci çeyrek büyümesinin beklentilerin altında kalması her ne kadar kötü bir gelişme olsa da düşük büyüme parasal genişleme getireceği beklentisini sıcak tuttuğundan piyasalar açısından pozitif bir gelişmedir. Zaten Çin'in de ne ithalat ne ihracat ne kredi büyümesi de beklentileri karşılamamış ve Çin Merkez Bankasından zorunlu karşılık ve faiz indirimi beklentilerini de nerdeyse her hafta sonu sıcak tutmuyor mu ?
Bu hafta Euro bölgesi 2Ç12 GSMH ve Almanya ZEW Endeksinin yanında, finansman sıkıntısı artmaya devam eden Troyka'nın beklentilerini karşılayamadığı haberleri sızan Yunanistan'ın salı günü hazine bonosu ihalesi AB tarafının, ABD'de sanayi üretimi, enflasyon ve perakende satış verileri ki beklentiler düşük tutulduğundan süpriz olması zor ABD tarafının, bugün açıklanacak cari işlemler dengesi ve Perşembe günkü TCMB PPK toplantısı da yurtiçinin ana gündem maddelerini oluşturmaktadır. 
Piyasa Takvimi – Açıklanacak veriler
-09:00 Almanya Temmuz TEFE
-09:45 Fransa Haziran Cari İşlemler Dengesi
-10:00 TCMB Hazrian Cari İşlemler Dengesi (beklenti : -4,05 MLR $)
-12:00 İtalya 364 günlük hazine bonosu ihalesi (hedeflenen borçlanma : 8 MLR euro)
-12:30 Almanya 6 aylık hazine bonosu ihalesi (hedeflenen borçlanma : 4 MLR euro)
-16:00 Fransa 13, 23 ve 49 hafta vadeli hazine bonosu ihalesi (hedef borçlanma:7,2 MLR)
-HZNDR %36,75 bedelli, %13,28 bedelsiz sermaye artırımında hak kullanım tarihi
-TSKYO : Birleşme nedeniyle 1 adet TSKYO hissesine 0,8923 adet ISYAT hissesi verilecek

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)