E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGündemde bilançolar ve Fed olacak---

Gündemde bilançolar ve Fed olacak

Gündemde bilançolar ve Fed olacak
29 Nisan 2020 - 09:20 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlaması bekleniyor.

Güne hafif pozitif seyirle başlayan BIST-100 endeksi günün geri kalanında dalgalı bir seyir izledi ve %0.55 kayıpla 100,707 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 13.6 milyar TL olarak gerçekleşirken, BIST-100 endeksine dahil olan 35 hisse değer kazandı, 60 hisse değer kaybetti.

ABD hisse endekslerinde beklentilerin altında kalan tüketici güven endeksi ile beraber kar satışları izlendi. ABD'de teknoloji şirketleri liderliğinde gerileme izlenirken Asya piyasalarında ise Samsung'un gelir beklentilerini düşürmesine rağmen genel olarak pozitif bir seyir hakimdi. Kapanış sonrasında açıklanan Google bilançosunun beklentileri aşması sebebiyle sabah saatlerinde ABD vadeli piyasalarda yükseliş izleniyor. Öte yandan kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, pandeminin ülke ekonomisi üzerindeki etkisi sebebiyle, İtalya'nın kredi notunu "BBB" seviyesinden "BBB-" seviyesine düşürdüğünü ve görünümünün "durağan" olduğunu açıkladı.

Bugün piyasaların gözü, FED faiz kararı ve sonrasındaki açıklamalarda olacak. Faizde herhangi bir değişiklik beklenmezken, özellikle varlık alımları açısından karar sonrası açıklamalar önemli olacak. Öte yandan ABD'de 1.çeyrek büyüme verisi de açıklanacak.

Şirket bilançoları tarafında ise ABD'de Facebook, Tesla, Microsoft, Avrupa'da Deutsche Bank, Barclays, Volkswagen, Türkiye'de ise Garanti Bankası, Erdemir ve Tofaş bilançoları bekleniyor.
BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını bekliyoruz. Endekste 101,500-102,500 ve 103,000 direnç seviyeleri iken 100,000-99,500 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

Piyasalar Fed kararını beklerken, risk iştahı pozitif seyrediyor

Global piyasalarda toparlanma var

ABD'de büyüme ve FOMC toplantısı takip edilecek

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)