E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGündem MSCI endeksi ve Türkiye---

Gündem MSCI endeksi ve Türkiye

Gündem MSCI endeksi ve Türkiye
10 Haziran 2014 - 09:05 borsagundem.com

Yeni haftaya hem yur tiçi piyasa hem de yurt dışı olumlu bir başlangıç yaptı, bugün büyüme verisi ve MSCI endeks değişiklikleri izlenecek

 Turkish Yatırım  tarafından hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bülteni:
   
"Yurtiçinde yoğun gündeme dün sanayi üretimi ile başladık ve yılın 2.çeyreğine ekonomik aktvitenin güçlü bir başlangıç yaptığını gösteren sanayi üretim verileri sonrası yurtiçi piyasalarda iyimserlik artarken günün ikinci yarısında ise daha çok bugünkü büyüme verileri ve MSCI revizyonları beklenmeye başlandığından kazançlarının bir kısmı iade edildi..
   
Bugün büyüme verisi ile MSCI endekslerini izliyor olacağız. Beklenildiği gibi Türkiye’nin MSCI EM endeksinde ağırlığının artması ve büyümenin de “pozitif bir sürpriz” yapması halinde yukarı yönlü bir reaksiyon daha görmeyi bekleyebiliriz.. Büyüme rakamı, beklentileri aşması halinde 2014 geneli için yukarı yönlü güncellemelerin açıklanmaya başlama süresini kısaltabilir, ancak bu olmasa bile biz zaten yukarı yönlü revizyonların ECB’nin görece kolaylaştırdığı bir politika ortamında TCMB adımları sonrası kaçınılmaz olacağı görüşündeyiz..   

Gelelim MSCI konusuna.. Önemli bir küresel endeks yapıcı olan MSCI yıllık piyasa sınıflandırmasını açıklayacak. G.Kore ve Tayvan’ın gelişen piyasalar (MSCI EM) endeksinden çıkması bekleniyor. Bu durumun da hali hazırda EM endeksinde %1,68 ağırlığa sahip olan Türkiye’nin ağırlığını %2’nin üzerine artırabileceği düşünülüyor.. Bu şartlar altında ABD vadelileri, dün rekor genişleten NY borsası sonrası hafif satıcılı, DolarTL ise 2,0850 üzerinde.. Büyüme verisi beklenirken daha yatay bir açılış ve seyir görmeyi bekliyoruz..
   
Dün 99,900 seviyesinden güne başlayan Haziran vadeli endeks30 kontrat, Cuma günü aşamadığı 100,000 direnci üzerinde en yüksek 101,150 puan seviyesini test etti ve kapanış da 100,500 sınırının hemen altında gerçekleşti.. 30 dakikalık grafiklere bakıldığında kısa vadeli ortalamalar bize 100,500 seviyesinin önemini göstermekte, bu seviyenin altında kalınması durumu olası bir düzeltmenin ihtimalini artırabilecektir ki bu durumda biz dün de belirttiğimiz gibi ilk olarak 99,500 desteğinin izlemeyi bekliyoruz, 98,800 ise dünkü hareketle beraber önemini artırmış görünüyor ki yeni stop loss olmaya aday .. 100,500’ün dün hemen altında kapatılması ile teknik tablo her ne kadar bir yön olarak aşağı değil ancak bir kar realizasyonu hareketi oluşturmaya müsait hale gelmiş olsa da büyüme ve MSCI değişikliği bu görünümü hızlı bir şekilde tersine çevirebilir diye düşünüyoruz..
   
100,500 altına sarkan hareketlerin 100,000 seviyesini kırmaması halinde ise kısa sürede tepki alımları doğurabilmesi söz konusu olabilir, dünkü hareketin ardından ilk direnç 101,000 ve büyüme ve MSCI güncellemesi destek verirse aşılmasında sorun yaşanmasını beklemiyoruz."
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)