E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGün içinde yükseliş eğilimi devam edebilir---

Gün içinde yükseliş eğilimi devam edebilir

Gün içinde yükseliş eğilimi devam edebilir
27 Mayıs 2020 - 09:30 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin yurtdışına paralel güne güçlü yükselişle başlaması bekleniyor

Güne negatif eğilimle başlayan BIST-100 endeksi kısmen dar bantta sıkışık seyrini devam ettirirken günü %0,37 yükselişle 103.024’dan kapattı. Yurtdışı borsalarda Cuma günü ABD- Çin gerginliğinin yükselmesiyle birlikte zayıf bir seyir izlerken, BIST haftayı hafif yükselişle tamamladı. CDS’ler ise Cuma gününü 530 seviyelerinden tamamladı. CDS’lerde kısa vade de bir düşüş eğilimi oluşsa da mevcut seviyeler halen TL varlıklar için yüksek risk fiyatlamasına işaret ediyor. VIX volatilite endeksi 28 seviyelerinde seyrediyor.

Volatilitenin düşmeye devam etmesi ve 25 altına gelmesi piyasalardaki dalgalanmanın sonlandığına işaret edecektir. Endeksin 32 seviyesi üzerine yönelmesi ise volatilitenin tekrar yükselemeye başladığına ve başta ABD olmak üzere borsalarda kar satışlarının güçleneceğine işaret edecektir.

BIST’in kapalı olduğu dönemde başta Japonya olmak üzere majör ekonomilerin açılmaya başlaması ve en kötünün geride kaldığı beklentisiyle global risk iştahı güçlenmeye devam etti. Yurtdışı borsalar BIST’in Cuma kapanışına göre %2-5 arasında değişen güçlü yükselişler gerçekleştirdi. Risk alma iştahının güçlenmesiyle DXY dolar endeksi gerilerken, EM para birimleri değer kazandı. TL’de EM para birimlerine paralel değer kazanırken, kısmen sınırlı negatif ayrışma gösterdi.

Trump’ın, Çinli yetkililere yaptırım uygulayacağına yönelik haber akışı sonrası risk iştahı törpülendi .Borsalarda kısa vadede kar satışları yaşansa da güçlü teşviklerin desteğiyle yükseliş eğiliminin orta vadede devam etmesi beklenmektedir. ABD vadeli endeksleri BIST’in Cuma kapanışına göre %3 üzeri yükselişle seyrediyor. Asya borsalarında ise bugün karışık bir seyir hakim. Endeksin yurtdışına paralel güne güçlü yükselişle başlaması ve gün içinde yükseliş eğilimini devam ettirmesi beklenmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)