E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGün içinde sınırlı da olsa kar satışlarına dikkat ---

Gün içinde sınırlı da olsa kar satışlarına dikkat

Gün içinde sınırlı da olsa kar satışlarına dikkat
28 Mayıs 2020 - 09:30 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST’in yurtdışı borsalardaki eğilime paralel hareket etmeye devam etmesi bekleniyor.

Güne güçlü alımlarla başlayan BIST-100 endeksi yükseliş eğilimini devam ettirerek günü %2,2 yükselişle 105.300’den kapattı. Majör ekonomilerin kademeli olarak açılması ve en kötünün geride kaldığı beklentisiyle yurtdışı borsalardaki yükseliş eğilimi devam ediyor.

Global risk alma iştahı güçlenmeye devam ederken, AB’den ek teşvik paketi beklentileri de risk alma iştahını destekliyor. BIST ise iki günlük tatil sonrası yurtdışına paralel haftaya güçlü yükselişle başladı. TL ise kısmen negatif ayrışarak kazançlarının bir kısmını geri verdi.

CDS’ler düşüşe devam ederek günü 546 seviyelerinden tamamlarken, mevcut seviyeler halen TL varlıklar için yüksek risk fiyatlamasına işaret ediyor. VIX volatilite endeksi borsalardaki pozitif eğilime rağmen 28 seviyelerinde seyrediyor. Borsalardaki yükselişin güçlenerek devamı için VIX endeksinin 25 altına geldiğini görmemiz gerekiyor. Endeksin 32 seviyesi üzerine yönelmesi volatilitenin tekrar yükselemeye başladığına ve başta ABD olmak üzere borsalarda kar satışlarının güçleneceğine işaret edecektir.

Global risk alma iştahı ekonomilerin normalleşeceği beklentisiyle güçlense de ABD ile Çin arasındaki gerilimin yükselmesi ve beklentilerden çok zayıf gelen veriler borsalarda kar satışlarını tetikleyebilir. 

Zirveden düşüşün %60’dan fazlasını geri alan borsalarda kısa vadede hızlı ve güçlü kar satışları yaşanma riskinin devam etiğini düşünüyoruz. Bugün ABD’de açıklanacak 1. çeyrek büyüme, haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve dayanıklı mal siparişleri verileri takip edilecek.

BIST’in yurtdışı borsalardaki eğilime paralel hareket etmeye devam etmesi beklenmektedir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri %2’ye yakın artıda seyrediyor. Asya borsalarında genel olarak pozitif seyir var. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması beklenmektedir. Güçlü yükseliş sonrası endekste gün içinde sınırlı da olsa kar satışları yaşanabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)