E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGün içinde geri çekilmeler yaşansa da tepki yükselişi devam edebilir---

Gün içinde geri çekilmeler yaşansa da tepki yükselişi devam edebilir

Gün içinde geri çekilmeler yaşansa da tepki yükselişi devam edebilir
19 Nisan 2021 - 09:26 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne pozitif eğilimle başlaması bekleniyor

Güne sınırlı negatif eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde kısmen dar bantta sıkışık bir seyir izlerken günü %0,03 artıyla 1.408,14’dan tamamladı. Hafta içinde güçlü pozitif ayrışan Bankacılık endeksi %1,32 düşüşle haftalık kazançlarının bir kısmını geri verdi.

Global risk alma iştahı güçlü seyrini devam ettirirken, yurtdışı majör borsalar haftanın son gününü yükselişle kapattı. ABD’de enflasyon endişelerinin zayıflaması sonrası son iki haftadır düşüş eğiliminde olan ABD tahvil faizleri ve DXY dolar endeksi risk alma iştahını destekliyor. TL, haftanın son gününü değer kaybı ve negatif ayrışma ile kapattı. CDS’ler haftayı 401 seviyelerine gerileyerek kapatırken, mevcut seviyeler halen yüksek olsa da TL varlıklara yönelik risk algısının zayıflamaya başladığına işaret ediyor.

Global risk alma iştahındaki güçlü seyir, jeopolitik risklerin zayıflaması ve yabancı satışlarının momentum kaybetmesinin etkisiyle BIST’te geri çekilmeler yaşansa da tepki yükselişi eğiliminin bu hafta devam etmesi beklenmektedir. Kurlar ve tahvil faizlerindeki gerilemenin devamı durumunda bankacılık endeksindeki tepki yükselişi eğiliminin devamı beklenmektedir. BIST’in Cuma kapanışına göre ABD vadelileri sınırlı negatif seyir izlerken, Asya borsaları yeni haftaya genel olarak pozitif eğilimle başladı. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması ve gün içinde geri çekilmeler yaşansa da tepki yükselişine devam etmesi beklenmektedir.

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisse senetleri

 

Tofaş ve Metro Yatırım Ortaklığı sorusu

 

Borsada 16. Haftanın listeleri

 

Günün önemli şirket haberleri 19/04/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)