E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGün içinde endekste kar satışları devam edebilir---

Gün içinde endekste kar satışları devam edebilir

Gün içinde endekste kar satışları devam edebilir
29 Nisan 2020 - 09:20 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne pozitif eğilimle başlaması bekleniyor.

Güne pozitif eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün sonuna doğru bankacılık endeksi öncülüğünde gelen kar satışlarıyla günü %0,55 düşüşle 100.707’den kapattı. Yurtdışı borsalar da günü karışık bir görünümle tamamladı.

Başta Avrupa olmak üzere majör ekonomilerin Mayıs ayından itibaren kademli olarak açılacağı ve Covid-19’un yayılma hızının yavaşladığı haberleri borsalarda kısa vadede yükseliş eğilimini desteklemektedir. Ancak son dönemde yaşanan güçlü yükseliş sonrası borsalarda zayıf gelebilecek ekonomik veriler sonrasında kar satışları yaşanma riskinin devam ettiğini düşünüyoruz.

Dün, TL dar bantta sıkışık bir seyir izlerken, CDS’ler günü 596 seviyelerinden tamamladı. VIX volatilite endeksi 30’lu seviyelere kadar gerilese de günü 34 seviyelerinden kapattı. VIX endeksinin tekrar 43 seviyesi üzerine yönelmesi başta ABD borsaları olmak üzere kar satışlarının güçleneceğine işaret edecektir. BIST son dönemde özellikle ABD borsalarıyla yüksek korelasyonla hareket ederken, ABD borsalarında kar satışlarının güçlenmesiyle endekste de kar satışları oluşması beklenir. Ancak endekste kar satışları yaşansa da yurtdışı borsalarda ciddi bir bozulma ve panik satışlıları yaşanmadıkça bu satışların kar satışı olarak sınırlı kalması beklenmektedir. Bugün ABD’de açıklanacak 1. çeyrek büyüme verisi ve akşam açıklanacak Fed faiz kararı takip edilecek.

Beklentilerden daha zayıf gelecek sürpriz bir ABD büyüme verisi kar satışlarını tetikleyebilir. ABD ve Avrupa vadelileri BIST kapanışına %1 üzeri yükselişle seyrediyor. Asya borsalarında Japonya hariç pozitif seyir var. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması beklenmektedir. Gün içinde endekste kar satışları devam edebilir.

Piyasalar Fed kararını beklerken, risk iştahı pozitif seyrediyor

ABD'de büyüme ve FOMC toplantısı takip edilecek

Gündemde bilançolar ve Fed olacak

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)