E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGün içerisinde endekste realizasyonlar gelebilir---

Gün içerisinde endekste realizasyonlar gelebilir

Gün içerisinde endekste realizasyonlar gelebilir
30 Mart 2020 - 09:00 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin yataya yakın bir başlangıç yapması bekleniyor

BIST 100: Endekste 88 bin seviyesinin hemen üzerinde kapanışın ardından açılış yataya yakın olabilir ancak gün içi gelebilecek kar satışları adına 87 bin destek olarak takip edilecektir. 90.400 ise direnç haline gelmiş durumda…

TL Bonolar: TL tahvil faizlerinde belirgin bir değişiklik yok, gösterge tahvilde %11 ve 10 yıllık tahvilde de %13 bileşik faiz seviyesi üzerinde kalınacağını tahmin ediyoruz…

USD/TL: Dolar kuru haftaya 6,50 seviyesi civarında başlarken, gelişmekte olan ülke para birimleri başta petrol üreticileri olmak üzere genelde zayıf bir seyir izlemekte…

EUR/USD: Paritede 1,10 üzerinde kalınması ile tepkinin devam ettiğini görüyoruz. 1,1130 kısa vadeli direnç seviyesi olarak takip edilecektir…

ABD vadeli endeks kontratları haftaya ekside başladıktan sonra artıya geçerken, Asya’da ise genel olarak zayıf bir seyir hakim. Virüs konusundaki kaygılar global varlık fiyatlarını baskılamaya devam ediyor.

BIST 100 Endeksi yurtdışı borsalara paralel satış baskısı altında kalırken, 88 bin desteğine doğru geri çekildi. ABD borsalarının Cuma günü %4’e varan düşüşünün ardından, bu sabah ABD vadeli endeks kontratları hafif yükseliş gösteriyor. Asya borsaları ise ekside işlem görüyor. Endeksin yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Ancak gün içerisinde endekste realizasyonların geldiğini görebiliriz.

Teknik olarak endekste 88 bin kritik destek iken, bu seviyenin aşağı kırılması halinde 87 bin desteğine doğru geri çekilme gerçekleşebilir. 90.400 direnç seviyesidir. 88 bin trade amaçlı pozisyonlar için stop loss olarak takip edilebilir.

Korona virüs döneminde güçlü performans gösteren şirketler

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde %0,66 seviyesine doğru düşüş devam ederken, eurobond piyasasında uzun vadeli tahvillerde sert volatilite devam edecektir. Kısa vadeli tahvillerde ise mevcut pozisyonlar korunabilir. TL tahvillerde ise kur volatilitesi ile yüksek seviyelerin korunacağını tahmin ediyoruz.

Dolar endeksi 99 seviyesinin hemen altında, EUR/USD paritesinde 1,1130 direnç konumunda, GBP/USD paritesinde ise 1,25 ana direncine doğru yükseliş var. İçeride dolar kurunda 6,37 destek, 6,65 ise direnç konumunda, 6,50 civarı denge arayışı var. Euro kurunda ise 7,25 direnç olarak izlenecektir.

Petrolde Suudi Arabistan ile Rusya arasında devam eden fiyat rekabeti ile düşüşler sürüyor, Brent 25 dolar varil seviyesinin altında. Altın fiyatlarında ise dolar ons bazında 1611 üzerinde kalınabilmesi önemli. Gram TL bazında ise 340 tarihi direnç olarak hedef konumunda.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü zayıflama eğiliminde.

Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Borsalarda düşüş virüs ile devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)