E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGümüşün yükselişi tüm piyasalarda balon sinyallerini güçlendirdi---

Gümüşün yükselişi tüm piyasalarda balon sinyallerini güçlendirdi

Gümüşün yükselişi tüm piyasalarda balon sinyallerini güçlendirdi
03 Şubat 2021 - 17:50 borsagundem.com

Commerzbank’tan yapılan açıklamada, gümüşün yakın zamanda gerçekleştirdiği sert yükselişin, diğer piyasalarda da balon oluşabileceğini gösterdiği söylendi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası’nın (FED) teşvik planlarıyla gelen likidite, bazı varlık sınıflarının yükselmesine neden oluyor. Reddit’te ortaya çıkan amatör yatırımcıların borsa hareketi gümüşe yönelerek, emtianın fiyatını 2013 yılından bu yana en yüksek seviyesine taşıdı. Bu gelişme üzerine Commerzbank, aşırı fiyat yükselişlerinin diğer yatırım alanlarına da sıçrayabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Commerzbank’ın Emtia Araştırmaları Başkanı Eugen Weinberg, alım çılgınlığının yakın zamanda diğer metallerde de görülebileceğini söyledi. Weinberg, “sistemdeki aşırı likiditenin yalızca gümüşte değil, diğer varlık sınıflarında a balonlar yaratma ihtimali çok yüksek” dedi. Gümüş 2013 yılından bu yana ilk kez 1 Şubat günü 30 doları geçti. Bunun nedeni ise video oyun satıcısı GameStop’un hisselerini yükselten amatör yatırımcıların ilgilerini gümüşe çevirmeleri oldu.

Financial News’in haberine göre, GameStop hisseleri korona virüs kısıtlamaları nedeniyle şirketin aldığı darbeler yüzünden birçok serbest fon tarafından açığa satılmıştı. GameStop’taki alım çılgınlığı Ocak ayının son haftasında şirketin hisselerinin %1,700’ün üzerinde artış göstermesine neden oldu. Weinberg, FED’in teşviklerinin sağladığı likiditenin de bazı varlık sınıflarının yükselmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Weinberg, “bu ralli yalnızca geçtiğimiz hafta çarşamba günü başladı ve hemen ardından cuma günü, gümüş endekslerine ya da borsa yatırım fonlarına da dev para akışları gerçekleşti” dedi. Weinberg aynı zamanda altına olan taleple, gümüşün sağlanabilirliği arasındaki fark nedeniyle rallinin değerli metalde zaman zaman arz sorunları yaratabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Ancak Reddit’te bir araya gelen yatırımcıların çabalarının, altın gibi daha büyük piyasaları etkileme ihtimali düşük. Weinberg, yatırımcılar için borsa yatırım fonlarına kıyasla bulunması ve satın alınması daha kolay olan platin ve diğer değerli metallerin “büyük bir miktarının, yüksek ihtimalle yatırımcıların radarında olduğunu söyledi.

Weinberg, “ancak aynı zamanda daha büyük emtialara da yönelebilir” diyerek uyarıda bulundu. Açıklamasının devamında, “gelecekte perakende yatırımcılarının yönelebileceği emtialar arasında petrolü de saymak gerekiyor ancak gümüş ve diğer küçük piyasalar üzerindeki etkilerin daha büyük olma ihtimali yüksek” ifadesini kullandı.

Altının kilogramı 420 bin 420 liraya geriledi

 

Borsaya yatırımcı akını sürüyor

 

Açığa satışçıların kaçışı boğa piyasasını getirir mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)