E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGümüşte "ralli" yakın---

Gümüşte "ralli" yakın

Gümüşte ralli yakın
09 Ağustos 2022 - 12:03 borsagundem.com

Gümüş başlıca değerli metaller arasında 2022 yılında en kötü performans sergileyen emtia olurken fiyatların makul bir toparlanma sergileyecek kadar düşmüş olabileceği değerlendiriliyor.

Gümüş, önde gelen değerli metaller arasında 2022 yılında en kötü performans sergileyen emtia olurken HSBC analistleri gümüşte dibin görülmüş olabileceğini ve güvercin bir Fed ile birlikte önemli bir ralli yaşanabileceğini düşünüyor.

HSBC Değerli Metal Başanalisti James Steel bilgi notunda, “Gümüş güçlenen dolar, artan faiz oranları ve yavaşlayan büyümenin etkisiyle yaklaşık yüzde 11 değer kaybetti. Ancak yılın ikinci döneminde perakende ve mücevher talebi güçlü görünüyor ve elektronik ve fotovoltaik sektörleri de endüstriyel tüketimi destekliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bloomberght'te yer alan habere göre, gümüşün gereğinden fazla değer kaybettiğini düşündüklerini kaydeden Steel, düşük fiyatların Hindistan ve Çin’de önemli tüketicilerde talebi tetikleyeceğini belirterek gümüşün endüstriyel talebinin güçlü bir şekilde destekleneceğini ve genel endüstriyel durgunluktan etkilenmeyeceğini vurguladı.

Yine de dünya parasal sıkılaşmaya ve ekonomik yavaşlamaya hazırlanmasıyla gümüş rallisinin önünde engeller mevcut. HSBC gümüşle ilgili pozitif görüşünü korurken değerli metalin altın ve bakırı takip etmesiyle tahminlerinde aşağı yönlü güncellemeye gitti.

Banka ortalama gümüş fiyatı tahminini 2022 için 22,25 dolar ve 2023 için 23,50 dolar olarak güncelledi. Öte yandan UBS Group AG gümüşün 2023 yılı başında 19 dolara kadar gerileyebileceğini bekliyor.

Gümüşün rotası altını yakından takip edecek ve yatırımcılar Fed’in muntazam bir güvercin politika dönüşü yapması ve büyümeyi destekleyecek kadar anlamlı bir parasal genişleme kararı aldığı zaman her iki metali de satın almayı değerlendirmeli diyen UBS Group Emtia ve Döviz Direktörü, “altında o toparlanma dönemine girildiği zaman gümüşün performansının altını geride bırakacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Altın ve gümüş analizi

 

Gümüşte tepki hazırlığı

 

Gram altında yatay seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 😂😂👍🏻09 Ağustos 2022 12:14

    Ahahaha boşversen ts ile gs dökmeye çalısıyor milleti bedavaya hisse almak için masanın altına baksınlar alırlar tek lot vermem 2 ile baslayan çift haneleri görelim önce.

  • fenerbahçe10 Ağustos 2022 08:45

    lama cime gerek yok. fener şampiyon. hamsi yi mısır unuyla kızartıp yeriz. aslan zaten serengetiden cıkamyor hapis olmusş. kartala gelince oda yalnız takılır aptal aşıklar gibi.  :D  :)