E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGümüşte kritik direnç aşıldı: Yükseliş hızlanır mı?---

Gümüşte kritik direnç aşıldı: Yükseliş hızlanır mı?

Gümüşte kritik direnç aşıldı: Yükseliş hızlanır mı?
08 Aralık 2020 - 13:52 borsagundem.com

Gümüşü fiyatlarında son dönemdeki hareketlilikle 24.30 dolar direncini aşmasıyla yükseliş hız kazanır mı?

A1 FX Araştırma Müdürü Eren Can Umut tarafından hazırlanan analizde, gümüş fiyatlarında alımların güçlenmesi ile 24.30 dolar direncinin aşıldığı, bu fiyatlama ile 25.20 dolar direncine doğru yükselişin devam etme ihtimalinin belirdiği belirtiliyor.

Analizin devamı şu şekilde:

Yalnız orta vadede yukarı yönde hareketin devamı adına bu seviyenin kritik olduğunu belirtelim. Bunun en önemli nedeni ise $29.80 zirvesinden başlayan alçalan trend direncinin bu seviyeden geçmesi…

Dolayısıyla $25.20 seviyesine kadar oluşan yükselişleri hala tepki hareketi olarak nitelendireceğiz. Yalnız bu seviyenin aşılabilmesi durumunda yükseliş hareketinin hız kazanarak ilk etapta $26.00 ve $26.80 dirençlerinin takip edileceğini not edelim.

Şimdilik $25.20 seviyesinin altında fiyatlamaların oluşması nedeniyle henüz yükseliş hareketinin hız kazanabileceğini yorumlayamıyoruz. Dolayısıyla $24.30 desteğini kısa vadede izlemeyi sürdürmekteyiz. Fiyatlarda satış baskısının oluşması ile $24.30 desteği kırılabilirse $23.30-$23.00 bölgesine yeni bir gevşeme oluşabilir. Dolayısıyla $24.30 – $25.20 bölgesindeki sıkışmayı dikkatle izlemek gerekiyor.

Fitch'ten bomba dolar tahmini

Ünlü kurumdan dolar sat, TL al önerisi!

Döviz ve altın işlemlerinde T+1 valör kaldırıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)