E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGümrük Birliği için hasar tespit çalışması---

Gümrük Birliği için hasar tespit çalışması

Gümrük Birliği için hasar tespit çalışması
27 Ocak 2014 - 05:00 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, anlaşma nedeniyle yaşanan sorunların azaltılması için girişimlere başlandığını açıkladı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük Birliği nedeniyle Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ihracat ve ithalatının paralel seyir izlediğini söylerken, anlaşma nedeniyle ticarette yaşanan sorunların azaltılması için girişimlere başladıklarını açıkladı.

BRÜKSEL DE ADIM ATILDI

Gümrük Birliği’nden kaynaklanan sorunların azaltılması için somut adımların Başbakan Tayyip Erdoğan’a Brüksel temasları sırasında atıldığı belirtiliyor. Başbakan’a eşlik eden Zeybekci’nin anlaşma nedeniyle Türkiye’nin yaşadığı olumsuzlukların giderilmesi için muhataplarıyla görüşmeler yaptığı belirtildi. 
Göreve geldikten sonra Türkiye’nin Gümrük Birliği kapsamındaki Serbest Ticaret Anlaşmaları nedeniyle üzüntü yaşadığını belirten Zeybekci, “Söz konusu anlaşmayla Türkiye’nin AB ile ticaretinde ihracat ve ithalatımız paralel seyir izledi” dedi.

Zeybekçi, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın Gümrük Birliği ile ilgili soru önergesine özetle şu yanıtı verdi: “Türkiye-AB ticari ilişkilerinde kaydedilen ilerlemeye rağmen ülkemiz tarafından Gümrük Birliği kapsamında AB’nin danışma ve karar alma mekanizmalarına yeterli ölçüde katılım sağlanamaması, AB’nin Serbest Ticaret Anlaşmalarının üstlenilmesi sürecindeki problemler konusunda girişimler sürüyor.” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatnadaş27 Ocak 2014 10:55

    Şurası gerçek ki AB ye girmemiz için gümrük birliğinden çıkmamız gerekir. Zira gümrük birliğini bize imzalatan AB zaten her istediğini almış oldu. Bu anlaşma varken hiç bir şekilde giremeyiz. Bir 50 sene daha bizi oyalarlar. Çıkarsak bundan biz değil onlar zarar göreceğinden bizimle ilgili tavırları olumlu yönde hızla değişir ve belki de iki yüzlülüklerini bile bırakmak zorunda kalırlar. TANSU ÇİLLER in attığı kazıktan Türkiye kurtulamalı.