E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGül'ün oğlu e-ticaret sitesini sattı---

Gül'ün oğlu e-ticaret sitesini sattı

Gül'ün oğlu e-ticaret sitesini sattı
18 Kasım 2015 - 11:11 borsagundem.com

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün oğlu Emre, yıllar önce kurduğu e-ticaret sitesini Etham Sancak'ın yeğenlerine sattı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün küçük oğlu Mehmet Emre Gül ile adını duyuran memlekettengelsin.com isimli yöresel ürünler satan sitesinin yeni ortaklarla yola devam ettiği öğrenildi. Es Mali Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın iki yeğeni sitenin yeni ortakları oldu. Gül’ün eski ortağı yeni şirkette yer almaya devam ederken, şirketin yüzde 75 hissesi Sancaklar’ın oldu.

Hürriyet'in haberine göre, e-ticaret sektöründeki girişimleri ile gündeme gelen Mehmet Emre Gül’ün en dikkat çekici yatırımı, yöresel gıda ürünleri satan 
memlekettengelsin.com isimli site olmuştu. Gül’ün, bir diğer genç girişimci arkadaşı Mehmet Yasin Darbaz ile hayata geçirdikleri site şimdilerde yeni bir ortaklık yapısı ile yoluna devam ediyor. 

YENİ ŞİRKET KURULDU

Beş yıldan bu yana, 50’yi aşkın yöreden yüzlerce ürünün tüketici ile buluşturulduğu site için yeni bir şirket kurulduğu anlaşıldı. Geçtiğimiz ağustos ayı başında kurulan 150 bin TL sermayeli MG İnternet Hizmetleri A.Ş., sitenin yeni sahibi konumunda. Yeni şirkette 5 kurucu isim bulunuyor.

YÜZDE 75’İ, SANCAKLAR’A AİT

Gül’ün eski ortağı M. Yasin Darbaz yeni şirkette yüzde 25 hisseye sahip. Şirketin yüzde 57 hissesi Ethem Sancak’ın yeğeni Mustafa Sancak’a, kalan yüzde 18’lik hisse ise eşit oranlarda, Recep Sancak, Bülent Denkdemir ve Hakan Özyürek’e kayıtlı görünüyor. Denkdemir ve Özyürek'in Sancaklar’a şirketlerde yönetici olarak görev yaptıkları anlaşıldı. Sitenin yeni adresi ise, Sancaklar’a medya şirketlerinin de bulunduğu Bahçelievler’deki İhlas Plaza binası. Üç kişinin yönetiminde yer aldığı şirkette başkan ve başkan yardımcılığı konumunda, aynı zamanda kuzen olan, Recep ve Mustafa Sancak bulunuyor.

GÜL ABD'YE GİTTİ YOLLAR AYRILDI

MG İnternet Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi M. Yasin Darbaz, Hürriyet Dünyası’na yaptığı açıklamada, eski ortağı Gül’ün Amerika’ya gitmesi ile iş ilişkilerinin sona erdiğini söyledi. Darbaz, ortaklarından Recep Sancak ile ise, yıllar öncesine dayalı bir arkadaşlığının olduğunu söyledi. Darbaz, kârlılığın düşük olmasına karşın büyüme oranlarının iyi durumda olduğunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • krn-i19 Kasım 2015 09:30

    Daha küçük yıllar önceki hisselerini sattı demek bu daha çok küçükken nerede çalıştı da şirket açtı

  • kissoffklife18 Kasım 2015 22:28

    güzel alış-veriş olmuş bir şirket kurdum içi boş ama 2,5 milyon dolara satıyorum alan var. Babanın hatrı var ben alayım o zaman

  • Huseyin18 Kasım 2015 21:16

    Yeyin efendiler yeyin. Afiyet bal seker olsun, bogazinizdan yag gibi aksin.

  • Din öğretmeni murtaza18 Kasım 2015 16:26

    Ne kadar a sattı acaba 25 milyonluk gençler bu siyasetçilerin evlatları müthiş zekiler 15 yaşında ticarete atılır 25 de milyoner oldular kimyaların da zenginlik var galiba