E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGülerce Erdoğan'ı böyle uyardı!---

Gülerce Erdoğan'ı böyle uyardı!

Gülerce Erdoğan'ı böyle uyardı!
08 Ocak 2014 - 10:39 borsagundem.com

Hüseyin Gülerce, kaset komplolarının arkasında Fethullah Gülen'in olduğu iddiasına tepki gösterdi

Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, cemaate yönelik baskı ve tasfiyenin sürmesi halinde yangının daha da büyüyeceği uyarısını yaptı.

Hükümet cemaat kavgasında gündemden düşmeyen kaset iddiaları ve bir sohbetinde yüksek zatı kaset komplosundan kurtardığını söyleyen Gülen, eleştirilerin hedefinde. Gülen'e yakın isimlerden biri olan Gülerce, kaset komploları ve şantaj iddialarının arkasında Gülen'in olduğu iddiasına bugünkü yazısında isyan etti.

Gülerce, bugünkü köşesinde Gülen'in sözlerini, hadis ve Kur'an ayetlerini örnekler vererek cevap verdi:

AYIPLARLA UĞRAŞMAK MÜMİNİN İŞİ DEĞİLDİR

"Hâlbuki Hocaefendi’nin sohbetlerinde en fazla üzerinde durduğu konulardan biri insanların ayıplarının, günahlarının peşine düşülmemesidir. “İnsanların ayıplarıyla meşgul olmak katiyen doğru değildir. ‘Mü’min kardeşini bir günahtan dolayı ayıplayan bir insan, o iş başına gelmeden ölmez.’ buyuruyor İnsanlığın İftihar Tablosu. Ayıplarla uğraşmak mü’minin işi değildir.” diyen Hocaefendi’dir…

“Hata ve kusur avcılığı yapmak, günahları açığa vurmak ve insanları tahkir etmek dinimizde ahlaksızlık sayılmıştır.” diyen Hocaefendi’dir… “Günümüzün en büyük dertlerindendir suizan ve gıybet. İnsanların hatalarını arama, gizli hallerini araştırma, kabahatlerin izini sürme, dili gıybetle, iftirayla kirletme böylece, çok küçük meseleleri büyütme; bazen bir sözle bir insanı ademe mahkûm etme, bazen de bir başkasının bir anlık haline bakıp onu defterden silme... gibi öyle çirkin günahlar vardır ki, herkes için olmasa bile bazılarımız için bunlar hâlâ bertaraf edilememiştir ve bu günahlar, bir köşede sinsi sinsi bekleyen bir akrep gibi bazı mü’minlerin gönül hayatına zehir akıtmaya devam etmektedir.” diyen Hocaefendi’dir… "

DAHA ÖTESİ YANGINI BÜYÜTECEKTİR

Haftalardır içimize bir yangın düştüğünü, bu yangının giderek büyüdüğünü feryat ederek yazıyorum. Son mektup da maalesef tartışma konusu yapılarak sulh yolu daraltılıyor. Her şeye rağmen ümidimi kesmiyorum. Sayın Başbakan, “paralel yapı” denilerek gündeme getirilen meselede, hukukî ve idarî tedbirlerle -varsa suç işleyenler- onlar hakkında gereğini yapar. Daha ötesi, yangını büyütecektir…"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandas08 Ocak 2014 19:08

    Turk,un Sabrini denemekten vazgecin,ve Turk un Sabrini tasirmayin

  • Akan08 Ocak 2014 18:07

    BEYLER HALA ANLAMADINIZ MI? GAVURUN EKMEĞİNİ YİYEN KILICINI SALLAR ! BU VE BUNUN GİBİLERDE SALLIYORLAR İŞTE !!

  • Vatandas08 Ocak 2014 17:06

    Aynen Osmanlinin son zamanlarindaki Padisahin etrafina saran Din somuruculerinden hic bir farki yok,sadece zaman ve tipler farkli.

  • kemal08 Ocak 2014 16:26

    yav kardeşim ben vatandaş olarak senin hakkında suc duyurusunda buluncam madem o kadar kirli işleri biliyorsun neden sustun şimdiye kadar asıl senin ve hocanın pili bitti nerde incelse orada kopsun artık amerika sizi şutladı kendinize ülke beğenin pislikler ALLAH belanızı versin amin amin

  • Vatandas08 Ocak 2014 16:05

    Bu Zihniyet ve Din Somuruculugu T,C den Yok edilmedigi muddetce ,T,C Adam olmaz

  • ali uzun08 Ocak 2014 15:27

    yav kardeşim sen kimsin...bukadar ahkam kesiyorsun.sen trd en büyükmüsün...senmi idare ediyorsun tr yi...söylediğin şeyleri senin adamlrın yapıyor ...kime laf ediyorsun sen...tövbe tövbe...

  • letico08 Ocak 2014 14:30

    bir tane rıza nur vardı bu adamın yazdıklarını anglo sakson yetiştirmesi ve kullandığı çevreler çok kullanmıştır atatürke karşı çok kimse şunu sormamış ve üzerinde düşünmemiştir bu rıza nur hatırlarını british museuma bağışlamıştır, neden bu adam hatırılarını bir ingiliz müzesine bağışlar kim bu adam, bu adam neden atatürk düşmanı oldu bu adamı kim destekledi kim neler yazdırdı yada eline verdi ve bu fabrikasyonları gerçek hatıra gibi sunup kimler kullanarak kimlerin beynini zehirledi saksonlar şunu çok iyi anlamıştı en büyük silahımız islamiyet ve din olacak bunu iyi kullanırsak orta doğu bizimdir tabi bu anglo sakson dediklerimiz de aslında görüntüde öyle altını kazırsan başkaları çıkar sonuç olarak abuk sabuk işlerle uğraşan türkiye toptan bir çukura çekiliyor ve ortada bu durumu düzeltecek bir lider kadro ve organizasyon yok esnaf işi ancak manav işletir ve yönetirsin ülke değil

  • mehmet08 Ocak 2014 14:25

    mesele devlet se gerisi teferruattır

  • mehmet08 Ocak 2014 14:22

    hükümete karşı bir muhtıradır savcıların harekete geçmesini bekliyorum

  • z08 Ocak 2014 13:48

    tehdit-şantaj yapıyor,cia-mossad-neocon adına konuşuyor.

  • Murat08 Ocak 2014 13:36

    Bence Başbakan'a yapılmış aklı selim ve yerinde bir uyarıdır. unutmayın dost acı söyler... Başbakanın peşinde koşan jöle kafalardan değil bu adam.

  • HAKAN08 Ocak 2014 13:24

    NASIL BİR TEŞKİLAT TIR BU ANLAMADIM GİTTİ. HOCA EFENDİ DEĞİP DURUYORLAR, NEREDEYSE PEYGAMBER SIFATINA SAHIP ADAM ONLARI GÖZÜNDE. PEKİ DİN ADAMININ ÜLKE YÖNETİMİNDE NE İŞİ OLABİLİR. OLDUM OLASI BU HOCA EFENDİDEN NEFRET ETTİM, HİÇ BİR ZAMAN SAMİMİ GELMEDİ. AMA TAŞLAR YAVAŞ YAVAŞ YERİNE OTURUYOR. BU HOCANIN GERÇEKTEN AMERİKA VE İSRAİL MAŞASI OLARAK KULLANDIĞINI GÖRMEMEK İÇİN KÖR OLMALI.

  • yyyyy08 Ocak 2014 13:23

    sayın gülerce yangın büyüyünce sen başka ülkeyemi gideceksin yoksa ülkende yanmayımı tercih edersin

  • güzel108 Ocak 2014 13:12

    değerli yazarlar, birazda diğer sağcı gazeteler ne yazıp çiziyor, onları da bir okuyuverin....

  • flamenco7208 Ocak 2014 13:08

    "Ayıplarla uğraşmak müminin işi değildir.." Pek güzel Mesela biri zihinsel engellidir, görme engellidir, kolu, bacağı eksiktir...Bunlara takılıp ruhu gözardı etmek bırakın mümini hiçbir güzel ahlaklı insana yakışmaz.. Ama ortada bir yolsuzluk ve veya bir ahlaksızlık da varsa bunu görmemek mestanın yaptığı kakayı minnoşun gömmesi demek.. Bunu bir pazarlık argümanı olarak düşünmek bile ahlaki kıvamı bozar bence hocam:)

  • bir garip vatandaş08 Ocak 2014 13:04

    ben çok rahatım kasetimde yok filmimde

  • flamenco7208 Ocak 2014 12:55

    STratejik açıdan bakalım...600 polis memurunun sebeppsiz yere ceza verircesine görev yerini değiştirmek ..Sana diş bileyen 600 civarı ve onların teşkilattaki arkdaşları ile beraber 800 900 düşman polis yaratmak anlamına geliyor..Bunların bir kısmı kritik görvlerdeki pek çok bilgiye sahip kişiler.. Yani..Öncesinde Bunları kontrol etmek için sadece (varsa) emir aldıkları odak ile anlaşmak yetecekken...Şimdi bu imkan yok..Kontrolsüz ve darmadağın bir güç...Ne olacağını Allah bilir yani...Önemli risk..ben olsam böyle bir risk alırken bin kere düşünürdüm..Kaldı ki bilenmiş bu kişilerin önemli bir kısmı muhtemelen danıştay YD kararlarının ardından kritik görev yerlerine geri dönecekler...Çok sıradışı olaylara gebe olabiliriz

  • vatandas08 Ocak 2014 12:48

    cemaat unutmasinki bu millet sizden nefret etmeye basladi! Hedefiniz anlasilmaya baslaadi...hizmet adi altinda neler dönüyormus..ne menfaatler dönüyormus.....

  • ifrat ve tefritten uzak08 Ocak 2014 12:46

    Bir yandan itidal tavsiye deceksin, bir yandan yangın var diyerek bunu körükleyeceksin.Her şey den uzak olarak bunları takip eden insan bile bilir; eğer yangın büyüyecekse bu yangında kim yanacak? Hala yangını büyütecek kadar basiretinizi kapatan nedir?İnsan ancak bu haleti ruhiyeye, bu kin ve düşmanlığa, İmani problemleri olursa kapılabilir.İman sahibi ve bu dünyada yaptıklarından Mahkemeyi Kübra da mesul olacağını bilen bir insan, kendini kin den,uzak tutar.Rabbim doğru yoldan ayırmasın.

  • matrix08 Ocak 2014 12:05

    ingilizler osmanlıyı orta doğudan atmak ve orta doğu petrollerini ele geçirmek parçalamak için birinci dünya savaşından önce sırası ve sonrasında kendileri özel arap din adamları yetiştirip padişahın halifelik etkisini sıfıra indirdi yeni fraksiyonlar yarattı osmanlıyı ve padişahı kötüledi bu işe yaradı ve bugün hala araplar osmanlıdan nefret eder bizi 500 yıl sömürdünüz derler, fakat parçalanan osmanlıdan sonra atatürk çıkıp ingiliz planlarının bir bölümünü bozunca bu sefer ingilizler türkiyede din adamı görüntüsünde kendi adamlarını yetiştirdi onlar adına kitaplar yazdı lozanı kötületti bazı din adamlarını satın aldı ve hem türkiyeye he islam dünyasına atatürkü din düşmanı deccal vs abuk sabuk iftiralarla onu küçültmek bitirmekti amaçları türkiye orta doğudan uzak dursun diğer ingiliz sömürgesindeki müslümanlarda atatürkü örnek alıp ayaklanıp bağımsızlık istemesin diye işte bu ingilizlerin 100 yıl önce kurduğu dinsel görünümlü alt yapılar bilerek bilmeyerek milyonlarca saf insanı atatürk düşmanı yaptı bu saf kitle ne analiz yapmayı ne araştırmayı bilmediği için bu sinsi kara propagandanın etkisiyle kendi değerlerine sahip çıkmadı kendini atatürkden fazla atatürkçü sayan bir takım laik görünümlü yabancı kontrolündeki kitle de bu saf dinsel kitleyi ezerek atatürk düşmanlığını körükledi ve amaç kurulan ulus devleti yıkmak ve önce eyalatlere ayırmak sonra da refarandumla parçalamak ve türkiyeyi orta doğudan petrolden uzak tutmak küçültmek bu plan tıkır tıkır işliyor orta doğuda ırak suriye arabistan mısır iran hepsi aynı planın parçası orta doğuda tek bir güç olacak o ülkede bu ülkelerden çıkmayacak amaçları bu, kimki aşırı milliyetçi aşırı laik aşırı dindar aşırı barışçı sevgi dolu ondan şüphelenin.

  • zafer yakın08 Ocak 2014 12:01

    adama bak.T.C başbakanına talimat veriyor.sen kimsin.sancın var.demekki devlet içinde kodrolaşmışsınız.

  • sevda08 Ocak 2014 11:30

    nasretti hocaya bu adam sana küfür ediyor dediler hocada ben o adama iyilik yapmadımki küfür etsin

  • berrak08 Ocak 2014 11:27

    sayın gülerce erdoganı uyardı diyorlar şunu unutuyorlar din ile devlet işlerini karıştırırsanız böyle olur

  • reis08 Ocak 2014 11:22

    kasetler cıkarsa secime gider kim haklı ortaya cıkar bazı partiler gibi atama başkan olmaz

  • rrrrr08 Ocak 2014 11:20

    sayın gülerce yangın büyüyecek diyorsunuz ozaman hep birlikte yanarız vatantaş

  • 28 ŞUBAT HORTLADI MI08 Ocak 2014 11:16

    Sayın İktidar ; şöyle bir çevremizdeki devletlere bak , her yer kan , her yer gözyaşı. Rahat batıyor herhalde. Bu ne olmadık yerden devlet terörü arkadaş.

  • kaya08 Ocak 2014 11:11

    O kasetler piyasaya çıkacak

  • sen kimsin08 Ocak 2014 11:10

    yahu sen kimsin de bir bir devleti cemaat ile tehtid etmeye cüret edersin!? devlet bunları bertaraf etmeli artık devlet bütün kamu polis ve asker gibi hatta yargı gibi böyle tehtid unsurlarının icabına bakmalı! o kadar siyaset seviyorlarsa ülke yönetimi istiyorlarsa gelsin amerikadaki parti kursun çıksın halkın karşısına ben bu kadar siyaset yapan bir cemaat lideri görmedim din adamının siyasetle ne işi olur din tarihi kitaplarını açıp bir okuyun bütün din alimleri siyasetten uzak durmuş hatta kaçmışlardır!

  • vatandaş08 Ocak 2014 11:09

    M.K.Atatürk boşuna cemaatları,tekkeleri,kapatmamiştir.bunlar güçlendiği zaman masumiyetlerinin kaybolacağını,amaçlarının değişeceğini ve devlete ortak olma hevesine kapılacağını yıllar önce bilmişti.

  • Klgyozede08 Ocak 2014 11:05

    Ateş olsanız cürümünüz kadar yer yakarsınız. Devleti tehdit etmekte nerden çıktı. Ama inşallah dediğiniz gibi olur. Kanunları hiçe sayan insanların başı bir bir yanar. En baştada kul hakkı yiyen örtülü kar transferi yapan kiler grubunun başı yanar inşallah. Kim bu ülkede yönetimde erk sahibi olup burdan bulduğu güçle kul hakkı yiyorsa cennet yüzü görmesin inşallah. en başta da kiler grubu inşallah

  • ÖZ-ÖZ08 Ocak 2014 11:00

    'Dinsizin hakkından imansız gelir' lafı tam da size yaraştı, öyle çetrefilli ifadelere gerek yok, net.

  • KİM BUNLAR08 Ocak 2014 11:00

    BU VİRUSLER DEVLETİN İÇİNDEN TEMİZLENMELİ ŞİMDİYE KADAR HER İSTEDİĞİNİZİ ELDE ETTİNİZ SONUNDA NE OLDU İHANET ETTİNİZ MENFAATINIZ GİDİNCE NASILDA HIRCINLAŞTINIZ ALIŞTINIZ TATLI TATLI YEMEDE BU ÜLKEYE EN FAZLA ZARARI BU FİTNE HAREKETİ VERDİ KİM HÜKÜMET OLURSA OLSUN BU FİTNE HAREKETİ MUTLAKA TEMİZLENMELİBUNLAR DEVLETİN HER KADEMESİNE VİRÜS GİBİ GİRMİŞLER İŞLERİNE GELMEDİMİ YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR

  • ÖZ-ÖZ08 Ocak 2014 10:58

    Yiyin birbirinizi, başka türlü sizin hakkınızdan gelinmezdi.