E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGüler Sabancı yine en güçlü kadınlar listesinde---

Güler Sabancı yine en güçlü kadınlar listesinde

Güler Sabancı yine en güçlü kadınlar listesinde
06 Haziran 2016 - 18:06 borsagundem.com

Forbes dergisinin yayınladığı 'Dünyanın en güçlü 100 kadını' listesinde Çinli kadın sayısı bu yıl her zamankinden fazla oldu

Bu yıl dünyanın en güçlü kadınları listesinde başı yine son yıllarda olduğu gibi Almanya Başbakanı Angela Merkel çekti. İkinci sırada ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin aday adayları arasında yer alan Hillary Clinton, üçüncü sırada da kısaca FED olarak adlandırılan ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen yer aldı.Türkiye'den listeye giren tek kadın, Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı oldu. Dünyanın en güçlü 100 kadını arasında geçen yıl 70. sırada olan Güler Sabancı'nın bu yıl 64. Sıraya çıktığı dikkat çekti. 2016'da dünyanın en güçlü 100 kadını listesine ise 9 Çinli kadın girdi. Böylece Çin, 51 kadınla listeye en çok kadın sokan ülke olan ABD'den sonra ikinci sıraya yerleşti. Listede 29 ülkeden siyaset, iş dünyası, teknoloji ve yardım gibi alanlarda öne çıkan kadınlar yer alıyor. Forbes’in verdiği bilgiye göre listedeki kadınlar toplam 1 trilyon dolarlık bir geliri kontrol ediyor, 3,6 milyardan fazla kişiyi etkiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)