E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGülen'in iadesi için kritik tarih Şubat---

Gülen'in iadesi için kritik tarih Şubat

Gülen'in iadesi için kritik tarih Şubat
10 Kasım 2016 - 17:30 borsagundem.com

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan: Gülen'in iadesine yönelik süreç Şubat ayından sonra bu konuda görüşmeler yapılabilir

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşının iadesine yönelik sürecin şubat ayını bulabileceğini söyledi. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Özhan, görüşmelerde bulunduğu İtalya'nın başkenti Roma'daki temaslarını ve gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

ÖNEMLİ BİR AŞAMADIR

ABD'de Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın zaferiyle sonuçlanan başkanlık seçimine de değinen TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Özhan, "Amerikan başkanının seçilmesi Türkiye-ABD ilişkileri için de önemli bir aşamadır." dedi.

İŞBİRLİĞİNİ ARTIRABİLİR

Trump'ın kampanya dönemi boyunca dile getirdiği ve oradan ortaya çıkan Amerika profilinin, dünyanın yakinen tanıdığı bir Amerika profili olduğunu söyleyen Taha Özhan, "Bu profilden dolayı, Amerika içerisinde çok fazla tartışma çıkmasına da şaşılacak bir durum yok. Biz ümit ederiz ki kampanyaya kadar ortaya çıkan o profil dünyada yeterince sorunun kaynağı olan profil durumundadır, o profilden uzaklaşırlar ve biraz daha iş birliğini, ortaklaşa iş yapma becerisini ortaya koyacak bir profil çıkarabilirler." ifadelerini kullandı.

TRUMP İLE İADE GÖRÜŞMELERİ İÇİN ŞUBAT AYI ÖNEMLİ

Donald Trump ile başlayacak yeni dönemde FETÖ elebaşının iadesi sürecine yönelik öngörüleri de sorulan Özhan, şu yanıtı verdi:

"Öncelikle orada geçiş döneminin bitmesi gerekiyor. Bu da herhalde şubat ayını bulacak. Şubat ayından sonra bu konuda görüşmeler yapılabilir. Şu aşamada, bu beklenti dile getirilmelidir ama Amerika'daki bu geçiş hükümeti işi bitmesi gerekiyor. Çünkü şu an Trump sadece seçilmiş başkan. Görevi devraldıktan sonra bir başkan olarak elbette ki bu dosya kendisine gönderilmelidir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • USTA ÇIRAK.10 Kasım 2016 17:57

    Adamın kaçması için bütün bahaneler hazırlanıyor.zamanında İMAR bankasının sahipleride ülkeden kaçmaları için verilen zamanda anında ülkeyi terkederek uzaklaştılar şimdide devlet onlara kırmızı bültenle yakalama emri çıkarttı bırakın bu işleri gücünüz sadece zavallı ezik vatandaşa yetiyor.