E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGülen'in avukatına verilen ceza onandı---

Gülen'in avukatına verilen ceza onandı

Gülen'in avukatına verilen ceza onandı
22 Ocak 2020 - 17:10 borsagundem.com

Yargıtay, Fetullah Gülen'in avukatı Feti Ün'e silahlı terör örgütü üyeliğinden verilen 12 yıl hapis cezasını onadı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in avukatı Feti Ün'e silahlı terör örgütü üyeliğinden verilen 12 yıl hapis cezasını onadı.

Ün, yargılandığı İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ üyeliğinden 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstinaf kanun yoluna başvurulmasının ardından İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, kararı hukuka uygun buldu.

Temyiz üzerine ise dosya Yargıtay 16. Ceza Dairesine geldi.

Daire, FETÖ elebaşı Gülen'in avukatı Feti Ün'e verilen 12 yıl hapis cezasını onadı. 

Örgütsel toplantılara katılan, himmet veren, FETÖ'yle bağlantılı dernekte üyeliği bulunan, talimat üzerine Bank Asya'ya para yatıran, İzmir'deki örgüt avukatları yapılanmasının sorumlusu olan sanık hakkında verilen cezanın alt sınırdan uzaklaşılarak tayin edilmesinde isabetsizlik görülmediği belirtilen Dairenin kararında, yargılamadaki işlemlerin kanuna uygun yapıldığı, delillerin hukuka uygun elde edildiği, eylemlerin doğru nitelendirildiği de kaydedildi.

Teröristbaşı Gülen'in avukatlığını yaptığını kabul etmişti

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Feti Ün, 11 Kasım 2016'da tutuklanmıştı. Ün'ün, terör örgütü elebaşı Gülen ile kapatılan Zaman gazetesinin basıldığı, kayyum atanan İzmir'deki Kule Matbaasının da avukatlığını yaptığı belirlenmişti.

Yargılama sürecinde hakkındaki suçlamaları reddeden Ün, bir dönem örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in avukatlığını yaptığını, bunu inkar etmediğini belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halil 22 Ocak 2020 22:18

    Bu ceza AZ Çok AZ . Bunlar.....

  • AHMET ÖZBİR22 Ocak 2020 20:45

    BAŞHANİN fotoğrafını lütfen TAKKESİZ YAYINLAYIN! Bulabilirseniz PAPA'NIN KÜLAHLI fotoğrafını koyun. Takke hainlerde değil Müslümanda güzeldir.

  • Ayşen hanım 22 Ocak 2020 20:42

    Şerefsizlik vatan haini

  • ...22 Ocak 2020 20:02

    ne ayak bu ?

  • Nerede 22 Ocak 2020 19:17

    SİYASİ AYAK ?

  • Adaletsizlik 22 Ocak 2020 18:12

    Birilerini kullanıp makam , mevki elde edenler , birilerinin kuyusunu kazanlar , devlet yönetimini ele geçirmeye çalışanlar yargılansın ama adil ve adaleti yargılansın ! Şu tarihte bankaya para yatırmak suç ise o bankayı kapatmayan da en büyük suçlu !!! Birisinin avukatlığını yapmak suç ise şerefsiz aponun avukatlığını yapıp mektuplarını taşımak en büyük suç !!! Bugün yapılan haksızlıklara susanlar ve hain damgası vurulanları hain olarak görenler sizde bir hain adayı sınız !!! 20 yaşında askerî okul öğrencileri öldürüldü ve mühebbet cezası aldı ama adil öksüz gibiler elini kolunu sallaya sallaya gitti ! Yahu bir kere insan olun ve bu gençlerin suçsuz olabileceğini düşünün !!! Olay yerine çok sonra götürülen askeri otobüsten inmeyen gencecik çocuklar nasıl darbeci olur !!! Mahkemeler canlı yayınlansın kör, sağır halk gerçekleri öğrensin !!!!