E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGülen'e vatan haini diyen gazeteciye hapis cezası---

Gülen'e vatan haini diyen gazeteciye hapis cezası

Gülen'e vatan haini diyen gazeteciye hapis cezası
24 Mart 2018 - 09:28 borsagundem.com

Erzincan Detay adlı haber sitesinin sahibi Hüseyin Adalan, 2014 yılında yazdığı yazısında “Fethullah Gülen Terör Örgütü” ifadesini kullandığı için 6 buçuk yıl hapis ve 10 bin TL ceza aldı.

Erzincan Detay adlı haber sitesinin sahibi Hüseyin Adalan 2014 yılında sitesinde kaleme aldığı yazıda, ‘Fethullah Gülen Terör Örgütü’ tanımını kullandı. Bunun üzerine Gülen’in avukatları Adalan’dan şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine o dönemde görevde olan ancak şu an ‘FETÖ’den müebbet hapis cezasıyla cezaevinde bulunan başsavcı Mehmet Burak Uzun tarafından Adalan hakkında iddianame hazırlandı.

Diken'den Tunca Öğreten'in haberine göre, Erzincan 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlanan Adalan hakkındaki ilk karar yaklaşık beş ay önce verildi.

 Halen görevde olan yargıç Muharrem Yiğittürk, Adalan’ı suçlu buldu ve 50 bin lira tazminata mahkum etti.

[Haber görseli]

Yargıç Yiğittürk kararında şöyle dedi: “Davacı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘terör örgütü kurmak ve yönetmek’ suçlaması ile soruşturma yürütüldüğü bilinmektedir. Ne var ki, mahkumiyet hükmü kesinleşene kadar kişiler yönünden masumiyet esastır. Söz konusu haberlerde, söz konusu olduğu şekilde mutlak ithamların basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi olanaksızdır. Dolayısıyla davacı hakkında anılan soruşturmadan dolayı mahkumiyet kararı verilse dahi ‘FETÖ’ ibaresi kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyacaktır.”

 Aynı mahkeme, kararından bir buçuk ay sonra Adalan hakkında bir karar daha verdi. Kaleme aldığı bir yazıda, Gülen’e ‘vatan haini’ dediği için açılan davada bu defa da Adalan’a altı yıl altı ay hapis ve 10 bin lira tazminat cezası verildi.

‘TERÖRİSTE ‘TERÖRİST’, VATAN HAİNİNE ‘VATAN HAİNİ’DEMEK SUÇ OLMUŞ’

Mahkemenin iki kararını Diken’e değerlendiren Adalan, üst mahkemenin cezaları onaması durumunda karara direneceğini ve para cezalarını ödemeyeceğini söyledi.

Adalan sözlerine şöyle devam etti: “Bir kez bile hakim karşısına çıkmadım. Adalet o kadar hızlı işledi ki gıyabımda ceza verdi mahkeme. Şu an darbe girişimi gerçekleştirilmiş gibi hissediyorum. Ülkede adalet yok ama adalet bakanı var. Teröriste ‘terörist’, vatan hainine ‘vatan haini’ demek suç olmuş.”

[Haber görseli]

GÜLEN HALA MÜŞTEKİ VE MAĞDUR

Fethullah Gülen’in Türkiye’de hala müşteki ve mağdur sıfatında olduğunu söyleyen Adalan, üst mahkemenin kararı onaması durumunda bu kararın emsal olacağını ve Gülen’e ‘terörist’ diyen herkesin ceza alacağını savundu.

Adalan şöyle konuştu: “FETÖ’den müebbet ceza almış, cezaevinde yatmakta olan bir savcının hazırladığı iddianameyle ceza aldım. FETÖ’ye ‘FETÖ’ demek suçsa, önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dava açsınlar.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kc25 Mart 2018 12:17

    Reis halleder.

  • edrgn24 Mart 2018 20:00

    Memleketimden insan manzaraları...!!

  • Cezmi24 Mart 2018 18:32

    Allahın rızası için yola çıktık biz sevgi insanlarıyız lafları ile yıkadığı beyinleri siyonistlere hizmet ettiriyor Allah seni cehenenemin en müstesna yerine koysun.O aklını çeldiğin insanlarada biran önce gerçekleri görme fırsatı versin

  • Azmi Şahin24 Mart 2018 16:17

    Bı yargıç hakkında soruşturma açılmalı. Eyy Akp mangalda kül bırakmıyorsun ama adalet nerede?

  • TAHMİN24 Mart 2018 12:25

    VE BU SORUÇTURMA BIRCOK YAPILAR İÇİN GECERLİ...TARİKATLAR VAKIFLAR AKLINIZA HANGİ YAPI GELİRSE

  • TAHMİNDİR24 Mart 2018 12:24

    BU ÜLKEDE FETÖ DEDİKLERİ KONU F.GÜLEN İLE ALAKALI DEĞİL..TAMAMEN FİNANS EKONOMİ TERÖR ÖRGÜTÜ KAPSAMINDAKİ SORUŞTURMA...

  • KILIÇ24 Mart 2018 11:27

    FETÖ YER YÜZÜNDE EN SİNSİ TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUGU KANITLAMIŞ AMA MALESEF BU HAYİNLERE İNANLAR VAR.

  • FATİH İSLAMBUL24 Mart 2018 11:26

    FÖTE DENEN BU AŞAĞLIK HERİFİ NİYE GIYABINDA YARGILAMAZ LARKİ YARGILAYIN BU HAYİNİ TÖRERİSTİ AŞAĞLIK HERİFİ

  • vatansever24 Mart 2018 10:33

    idamsiz temizlenmez bu pislikler......

  • vatandaş24 Mart 2018 10:20

    Çok karışık bir süreç işliyor. Allah sonumuzu hayır etsin. Ben dosyada ki iddanameye bakarım diyen son yargıcın gözleri kör olabilir mi acaba