E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGülen'den şok yakınma!---

Gülen'den şok yakınma!

Gülen'den şok yakınma!
07 Aralık 2013 - 12:20 borsagundem.com

Dersane polemiği esnasında açıklamalarda bulunan Fethullah Gülen'in ruh hali nasıl

Hükümet dershanelerin kapatılacağını açıklayınca Gülen cemaati ile iktidar arasında peş peşe yapılan açıklamalarla gerilim tırmanmıştı. Bu süreçte Fethullah Gülen'in açıklamaları Herkül.org sitesinde yayınlandı. Peki Gülen'in tüm bu süreçteki sağlık durumu nasıldı, Gülen nasıl bir ruh halindeydi? Bu soruya Zaman Gazetesi yazarı Ahmet Kurucan bugün köşesinde yazdığı yazıyla cevap verdi.

Son gelişmeler nedeniyle Gülen üzgünmüş... Gece-gündüz sırtından hançerleniyormuş gibi hissediyormuş kendisini. Bu duygusunu da “Birisi Karun diyor, birisi dış dünyanın oyuncağı. Hançer yiyorum gece-gündüz” sözleriyle anlatıyormuş.

Gülen'in bir gün içinde 10 kez tansiyonunu ölçmek zorunda kalmış doktorlar. Gülen'in gözlerinin altı ağlamaktan şişmiş.

''ÖLSEM DİYORUM''

Gülen hissettiklerini şöyle anlatmış yakın çevresine:
“Böyle hadiseler karşısındaki duyduğum üzüntüyü benim hissiyatıma sahip olmayan anlayamaz. Annem-babam, dedem-ninem ve kardeşlerim bir anda ölseler bu kadar üzüntü duymazdım. Bakın ölsem diyorum.Ölsem diyorum ama sonra bu hizmete bir zarar gelecekse şu zehir zemberek hayata katlanmak lazım”

GÜLEN'DEN 'KARA PROPAGANDA' AÇIKLAMASI

Bu arada Fethullah Gülen, yeni bir açıklama yaptı ve cemaate gönül vermiş kişilerin  kara propaganda karşısında nasıl davranmaları gerektiğini anlattı.

İnsanların hatalarını arama, gizli hallerini araştırma, kabahatlerin izini sürme, kulağı olumsuz sözler için kullanma ve dili gıybetle, iftirayla kirletme gibi çirkin günahların, kuyruğunu dikip bir köşede sinsi sinsi bekleyen bir akrep gibi bazı mü’minlerin gönül hayatına nasıl zehir akıttığına sözü getiren Gülen, kimsenin günahının takipçisi olmamak, başkalarının hatalarını araştırmamak ve onların –amme hukukuna girmeyen– kusurlarına göz yummak gerektiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hoca08 Aralık 2013 01:05

    Tayyip çomağı sizin kovana sorunca aklınız başına geldi. Haa ha haaaa.

  • xxx08 Aralık 2013 00:06

    istediler,akp verdi,daha fazlasını istediler,akp verdi,türkiyenin anahtarını,iktidarı,tek başlarına istediler,r.tayyip Erdoğan "hoop,o kadar da değil" dedi.

  • mustafa torukmakto07 Aralık 2013 22:42

    cemaat için çıkarlar oncelıklıdır 28 şubatta kuran kurslarının imamhatıplerın kapatılmasına ses çıkarmadılar unıverstelerdekı baş örtu meselesıne jkayıtsız kaldılar neden çunku bulen ecevıt başbakanndı ve haca efendı bulent ecevıtın bır numaralı destekçısıydı

  • KÖRDÜĞÜM.07 Aralık 2013 22:33

    HANİ NERDE O GÜNLER ülkeyi karıştırdınız şimdide ölmeyimi istiyorsun.verdin akpye desteğinizi şimdi okullar kapatılacak diye veryansın ediyorsun gördünüzmü herşey çıkar meselesi olmuş ALLAH belanızı versin ülkeyidüşünen yok.sizlerdeki ALLAH korkusu bumu.bumu insanlara eşit bakmak.haklarımız HARAM OLSUN .yüce ALLAH sizlere öyle bir ölüm versinki bu yazılar hep aklınızda olsun ve can vermemiyesiniz.

  • Falcı07 Aralık 2013 20:52

    Cemaatler ve Erdoğan çekişmesinin ucunda akbabaların beklediğini görüyorum ikisini de yemek için.

  • Realist07 Aralık 2013 18:57

    Bu dünya ne imtihan yeri, ne oyun ve oyalanma yeri. Tamamen bir zindan. Hocama katılıyorum. Daha düzelmez. Kim bozduysa o düzeltsin.

  • vatandaş07 Aralık 2013 18:54

    GÜLEN çok sert bakıyor TAYYİP korkacakmı acaba

  • VATANDAŞ07 Aralık 2013 18:44

    ergenekona destek çıkarken aklın neredeydı alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste

  • BİLGİN07 Aralık 2013 17:52

    GÜLEN CEMAATİ VE YAYIN ORGANLARI GEZİ OLAYLARININ BAŞLAMASINA ÇEYREK KALA HÜKÜMETİ KARALAMA PROPAGANDASI YAPMAYA BAŞLAMIŞTI GEZİ VE DERSHANELER KAPATILMASI HUSUSUNDA ZİRVE YAPMIŞTIR AKP HÜKÜMETİ ZAMANINDA SAYISIZ DERSHANELER VE OKULLAR AÇILMIŞTIR PEKİ HÜKÜMETTEN HİÇ BİR SALDIRI OLMAMIŞKEN GÜLEN CEMAATİ NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR AMAÇLARI NEDİR VEYA CEMAATİN İÇİNE PRAVAKATÖRLER VEYA AJANLAR SIZMIŞ OLMA İHTİMALİ NEDİR SON SÖZÜM LOUP A DERSHANELER OLMASA HİÇ KİMSE ÜNİVERSİTEYE GİDEMEZMİ BENİM O KADAR ÇOK TANIDIĞIM DERSHANEYE ARDI ARDINA GİTTİ ÜNİVERSİTEYE GİDEMEDİ O KADAR ÇOK TANIDIĞIM DERSHANESİZ ÜNİVERSİTE KAZANDILAR SİZ BAKMAYIN DERSHANELERİN ŞUNDAN BİRİNCİMİZ VAR BUNDAN BİRİNCİMİZ VAR DEMESİNE ONLARIN HEPSİ SEÇİLMİŞ ÖZEL BURSLU ÖĞRENCİLER DERSHANELERE HARCANAN PARALARA YAZIK GÜNAH BİR DE ÖDEYEMEYENLERİN DURUMLARI İCLER ACISI ŞU AN TÜRKİYEDE DERSHANELER KAPATILSIN MI KAPATILMASINMI REFERANDUMU EN AZ OLSA %90 İLE KAPATILSIN SONUCU ÇIKAR HERKEZE İYİ AKŞAMLAR

  • dik dur egılme07 Aralık 2013 17:26

    tayyıp erdogan dik dur egılme sakın fethullah gulene boyun egme

  • Alp Motun07 Aralık 2013 17:16

    Sn.Cemaat lideri istiyorsan öl de AKP de senden kurtulsun.Her türlü olumsuzluğu din adına Boşbakan ve taifesi yapsın...

  • loup07 Aralık 2013 16:21

    saman yolu televizyonu her gun ergekon ergenekon diye bas bas bagiriyordu her gub tayibin porofagandansini yapiyordu tayibe destek son surat devam ediyordu bir baktim hergun dersane dersane akp yi karalayan hberler yapmaya basladi aman allahim ne oluyor dedim .. bi baktim dersaneler kapniyormus ben de o an dedm cuvaldizi askerlere batilinca gulen saman yolu tv igne kendilerine batilinca ne kadar ciglik atiyorlar atalar ne demis keser doner sap doner sonun da cemaat kendi kazdigi kuyuya kendi duser ben dersanelerin kapatilmasi tarftari bir degilim cunku dersaneler olmasa bir cok kisi universiteye gidemezdi kapatilmasin diyorum

  • Ses07 Aralık 2013 15:19

    Ben açıkcası Cemaat nedir ne değildir çok bilmiyorum bildiğim Türkiye'de bir çok gence arka çıktığı, okumasına barınmasına katkıda bulunduğu ve önlerine bizile ol veya olma gibi bir ikilem çıkartmadığı Türkçe olimpiyatlarına verdiği destekle de Türkiye için dünyada çok iyi işler yaptığı. Ak Partinin bu ani manevrasını hala içimde anlamış değilim, gerçekten Gülen Cemaatinin Türkiyede büyük bir yatırımı olan Dershaneler ne için kapatılıyor. Vergi kaçakçılığı ise üzerine gidilebilir dershane olmasa özel okul o olmasa özel ders olacak ve olmalı. Başbakanımızın dediği gibi hafta sonları da oyun oynasınlar dersin sen de aile kötü giden derslerini çalış diyor ise dershane yok ise özel hoca tutup odasına kapatacak ise bunun için de kanun ile odalar mı kapatılacak?

  • hacı07 Aralık 2013 15:04

    şu memlekete ezberci eğitim sistemi değil yetenekliyi, çalışkanı, zekiyi ayıracak mantık sistemi lazım. o masum çocuklar bu toplumda büyüyor hırsız, dolandırıcı, kaba olup çıkıyor. bari yeni nesilleri kurtaralım bu ülke böyle gitmez

  • metin07 Aralık 2013 14:15

    selim aynen sana katılıyorum.DİNİMİZLE İNSANLARA ARASI ÇOK ASALAK İNSANLAR VAR

  • BA07 Aralık 2013 13:50

    Başbakan"ın reddedilen daveti var. Keşke reddedilmeseydi. Eğer ABD'de yaşıyorsanız, küresel güç itibarıyla İsrail hakkında kötü bir şey söyleyemezsiniz.

  • selim07 Aralık 2013 13:06

    İslam dinini siyaset ve güce alet eden herkesi ve herkesimi kınıyorum.

  • özdemir07 Aralık 2013 12:39

    Her karanlık gecenin bir sabahı vardır. Dostlardan gelen kurşunlar insanları birkaç defa öldürüyor. Düşmandan gelen insana kuvvet veriyor. Susmak ise her zaman çözüm olmuyor.

  • metin07 Aralık 2013 12:31

    ÖLÜRSEN ÖL ÇOK DERDİMDEYDİ,SEN DE NERDEN ÇIKTIN,ALLAH VE ONUN ELÇİSİ HZ MUHAMMET VARKEN SEN KİM OLUYORSUN,SENDE BENİM GİBİ İNSANSIN GÜZEL DİNİMİZ KULLANARAK RAHAT YAŞIYORSUN.ALLAH SENİN GÖNDERMEDİĞİNE GÖRE ÖL KARDEŞİM BANANE