E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGülen kesin iade edilecek---

Gülen kesin iade edilecek

Gülen kesin iade edilecek
03 Ocak 2016 - 08:58 borsagundem.com

Hakkında kırmızı bülten çıkarılması istenen FETÖ'nün lideri Fetullah Gülen için çember daralıyor

Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında örgütün lideri Fetullah Gülen hakkında mahkemelerin verdiği kırmızı bülten ve iade talepleri Adalet Bakanlığı'na ulaştı. İstanbul'daki mahkemelerden iki, İzmir'den bir ve Bursa'dan bir olmak üzere Gülen'le ilgili elinde 4 dosya bulunan Bakanlık, kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılması ve Türkiye'ye iade edilmesi için titiz bir çalışma yürüten Bakanlık, iade talebinin reddedilmemesi için hukuki bir boşlupa sebebiyet vermek istemiyor.

TEK DOSYADA TOPLANACAK

Amerika ve Türkiye arasındaki iade anlaşmalarında bütün ayrınları göz önünde bulunduran Bakanlık, bu kapsamda şu ana kadar gelen tüm iade dosyalarını tek ve kapsamlı bir dosyada toplayacak. Interpol'e gönderilecek kırmızı bülten çıkarılması talebi için de hassas davranan Bakanlık, kırmızı bülten çıkarılması taleplerini de tek bir dosyada toplayacak. Gülen hakkında hazırlanan kırmızı bülten talebinin geri çevirilmemesi için Interpol'un tüzüğü doğrultusunda çalışma yapılacak. Kırmızı bülten talepleri tek bir dosyada birleştirildikten sonra Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılmasıyla ilgili resmi yazı, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol/Europol Daire Başkanlığı'na iletilecek. Buradan da kırmızı bülten çıkarılması talebiyle Interpol Genel Sekreterliği'ne başvuru yapılacak. Interpol Genel Sekreterliği'nin talebi kabul etmesi durumunda Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılacak.

ULUSLARARASI HUKUKA UYGUN OLACAK

Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarıldıktan sonra iade kararı ABD'ye gönderilecek. İade taleplerine ilişkin uluslararası hukuka ve Türkiye ile ABD arasındaki suçluların iadesine ilişkin anlaşmalara uygun olarak dosyaların hazırlanmasının ardından ardından iade talepnamesi ABD'ye gönderilecek ve Gülen'in ABD'den iadesi talep edilecek. Hazırlanacak kapsamlı dosyayla ABD'nin talebi reddetmesinin önüne geçilecek.

Dört kırmızı bülten dosyası

FETÖ'nün lideri Fetullah Gülen hakkında 4 ayrı dosyada kırmızı bülten talebi bulunuyor. Bunlardan ilki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki, Tahşiyeciler kumpasıyla ilgili açılan davada verildi. Mahkeme, bir numaralı sanık olarak yer alan Gülen hakkında kırmızı bülten kararı çıkarılmasına hükmetti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çevresinin de aralarında bulunduğu bin 348 kişinin usulsüz bir şekilde dinlendiği Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü davasında bir numaralı sanık olan Gülen için kırmızı bülten talep etti. Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ/PDY'ye ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açılan davada Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karar verdi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Askeri Casusluk kumpasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını istedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • munci03 Ocak 2016 23:52

    erdoğancı rumuzu ile cumhurbaşkanını dalgaya alan sivi zekalı paralelci pensilvanyadaki çakma şeyhinden izin almadan tuvalete bile gitmiyordur.

  • Emekli borsacı03 Ocak 2016 23:48

    Seni yaramaz feto seni bekliyoruz Hemde dört gözle soracağız sana Türk Ordu'suna Nasıl kumpas kurdun.o saatli bombaları Nasıl yetiştirdin.kimden ve nasıl yardım aldın seni yaramaz feto seniiiiii

  • O kişi gibi düşünmeyen03 Ocak 2016 20:45

    Okullardan tek tek topladıkları zeki çocukları devletin her kademesine saatli bomba gibi yerleştirirken vebunu din adına yaptıklarını islamcı kesime yedirirken ve hakkı olmadığı halde stataü sahibi olan kendini en zeki müslüman görüp diğerlerini aşşalayan bu örgütün elebaşısı tabi ki hesap vermelidir

  • Yuuuuh03 Ocak 2016 20:32

    Satılan mal geri alınmaz mı hiç defoluysa alınır

  • EYYP197803 Ocak 2016 18:36

    israile anlaştılar

  • Çarkçıbaşı03 Ocak 2016 16:58

    Kaç aydır Hükümet becerip Kırmızı bülteni çıkaramadı,iade edilmesini istemiyor. Saygılar.

  • erdoğancı03 Ocak 2016 16:46

    hazreti erdoğan isterse getirilir.hazreti erdoğan getirin der gelir.erdoğan istemezse yaprak bile düşmez bu dünyada.hilafetin tek sahibi erdoğandır.allahın dünyadaki vekilidir.erdoğan yoksa dünyanın ekseni kayar.erdoğan herşeyi dengede tutuyor.allah razı olsun.

  • çıkarlarda buluşuruz03 Ocak 2016 16:24

    3 sene önce gözlerimiz yollarda kaldı gel gari zeytin gözlüm 3 sene sonra seni terörist seni

  • bende şikayetçiyim.03 Ocak 2016 15:24

    ben de bu adamdan zarar gördüm. ticari bir davamda mahkemeye sahte bilirkişi raporu sunuldu. araştırdım, karşı taraf paralel örgüte para karşılığı lehine sahte bilirkişi raporu yazdırmış. bu çete artık yakamızdan düşsün. himmet rezaleti altında her türlü suç işleniyor. ülkede hukuka güven de kalmadı bunların yüzünden..

  • ego03 Ocak 2016 15:11

    Eto bitmiş olayına dönmesin bu da:)

  • vatandaş 03 Ocak 2016 14:37

    Memleketi teröristler mülteciler sarmış bunlar boş işlerle boş beyinleri yıkamaya yağlamayadevam hayretler içinde kalmak elde deyil

  • Komedinin Sonu Trajedi03 Ocak 2016 13:41

    ülkemdeki trajik komedi ne zaman son bulacak acaba? ne zaman aklımız başımıza gelecek?? ülke terör batağında, suriye politikası çökmüş, sınırımızda göz göre göre kürt devleti kurulmak üzere, sokaklarda milyonlarca mülteci cirit atıyor.. bizim uğraştığımız işe bakın!!

  • :)03 Ocak 2016 13:11

    amerika 3 ün bakalım hangi 1 ini verecek