E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGülen davasına MİT'ten yazı---

Gülen davasına MİT'ten yazı

Gülen davasına MİT'ten yazı
23 Aralık 2015 - 05:56 borsagundem.com

"Taşhiye örgütüne kumpas" iddiasıyla Fethullah Gülen'in de bulunduğu 33 kişinin yargılanmasına başlandı. MİT'ten istenen yazı mahkemeye ulaştı

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca dahil 9’u tutuklu 27 sanık katıldı. Hidayet Karaca’nın avukatı Aynur Yazgan müvekkilinin, ‘örgüt yöneticisi örgütün yaptığı eylemlerden de sorumludur’ düzenlemesi nedeniyle diğer sanıklara atılı suçlardan da sorumlu tutulduğunu hatırlattı. Yazgan, bu durumun Anayasa'ya aykırı olduğunu belirterek yargılamanın durdurulmasını talep etti. Bazı sanık avukatları ise Tahşiye örgütüne ilişkin davanın Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldüğünü belirtip bu davanın da Bakırköy’e gönderilmesini istediler. Mahkeme, varlığı iddia edilen örgütsel yapılanmanın ağırlıklı olarak emniyet mensuplarından oluşması ve suç yerinin İstanbul Emniyeti Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü olduğunun iddia edilmesi nedeniyle yetkisizlik kararıyla davanın Bakırköy’e gönderilmesine ilişkin talebi reddetti. Tahliye talepleri de kabul edilmedi.

MİT'TEN YAZI

Fethullah Gülen’in sanıklar arasında yer aldığı davada mahkeme başkanı, ‘Radikal Tahşiye Grubu’, ‘El Kaide yanlısı radikal Mehmet Doğan Grubu’ veyahut ‘Radikal Mehmet Doğan Grubu’ adı altında herhangi bir silahlı terör örgütünün faaliyet ve eylemlerinin olup olmadığı, bunların El Kaide ile bağlantılı olup olmadığına ilişkin sorularına MİT Müsteşarlığı’nca yanıt gönderildiğini belirtti.

Müsteşarlık tarafından gönderilen yazıda bu üç isimde herhangi bir örgüt veya silahlı terör örgütüne dair bir tespitlerinin bulunmadığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YENİ BİR MASAL23 Aralık 2015 08:05

    Yeni bir masal anlat banaaa ; içinde paraleeelll olsunn . Bir on sene de böyle geçer. iyi uykular Türkiye. Biz işimize bakalım.